jako dobro rečeno i slažem se ali mislim da kakvi su nam " savjetnici " možda je i bolje da ih nemamo ( naravno nije generalno, da se neki ne uvrijede ) a pogotov ne u vidu državne službe!
prvo ljudi nemojte se podcijenjivati i ne treba vam strojarski fakultet da bi zavarili cijev ili ekonomski faks da shvatite da se ne smije više trošiti nego što se zaradi . tako isto i sa financijskim savjetima. svako si iole pismen može staviti na papir ( naglasak ja na papir ) većinu stavki prije nego ulazi u posao ( samo malo truda i vremena ) a koliko u okolici gledam ima domačinstava koja jako dobro rade i računaju i bez savjetnika ( čak mislim da im je i bolje tako )
inače nisam se naslušao baš nekih kvalitetnih savjeta ( ne samo u poljoprivredi ) pogotovo ne od naših učenih ljudi nego vam to uglavnom bude naknadna pamet tipa jel sam ti rekao, kad nešto zezneš
evo što se dešava sa farmama , pa i drugim, da ne nabrajam, savjetnici su nas nagovarali diži kredit, sadi voćnjak 100Ha domačinstvo ( pa nismo rusija ili amerika da imamo toliko obradive zemlje ) kupuj novi traktor, kombajn ( magarac ko nekupi i ne uđe u kredit ) lizing ..... i dođe mali potres na tržištu i buć .. nema te nigdje i onda shvatiš, da to što si platio masno, kad trebaš unovčit baš i nevrijedi toliko koliko su ti pričali kad su te nagovorali da kupiš, zadužiš se isl.
jedino što, kad čovjek ulazi u nekakav posao ili rizik, zaista nije loše uzeti papir i olovku i zapisivati i prihodovnu i rashodovnu stranu jer prebrzo se živi i vrlo lako se zaboravljaju neke bitnije stavke ( obično u rashodovnoj strani ).
začudili bi se da, vodite dnevnik i kad ga prolistate nakon nekog vremena, da ste taku glupost ili kiks mogli napraviti!