• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FORD

R

Ratarko

Guest
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Ford 8970

12 godina star i 240 KS
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
To isti kao i New Holand? Kad kupiš novi traktor mmisliš li njega prodati?
Ako ga misliš prodati kako to da kupuješ slabiji traktor? Kako to da vuče samo 4 brazde?
 
R

Ratarko

Guest
Da to je New Holland ( piše na motoru ) , mislim da od 96 godine i na haubi piše New Holland a ne Ford.
Forda sam mislio zamjeniti za novog New Hollanda 8020 koji mu je najsličniji.
Zvao sam "Agriu" ( zastupnika za New Hollanda ) i pokušao se zdogovoriti da ga uzmu kao " staro za novo " ali sve se završilo telefonskim razgovorom .
Obečali su mi doči vidjeti moj traktor ( radi procjene ) ali nikad nisu , inače zvao sam ih tri puta radi toga , sad znaš zašto sam išao u Austriju i zašto sam razočaran u naše trgovce :(

Što se tiče "samo 4 brazde " to je kako kaže Albert Einstain - RELATIVNO

Kod nas je zemlja dosta teška za obradu.
Plug je "vario" tako da ima posmak od 30-55 cm po brazdi što bi značilo 12-22 cola tako da mi odgovara za traktor.
Evo slika :
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Na koju dubinu oreš? Kak si zadovoljan s Fordom? Misliš li ga prodat ?
 
R

Ratarko

Guest
Orem 30 do 40 cm duboko.
Večinom to bude 40 jer šečerna repa traži što dublje oranje.
Traktor je imao par mana koje su riješene i ove godine je bio bez kvara.
Å to se prodaje tiče , za sada nije na prodaju.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Dali koristiš prednju hidraliku za još nešto, osim što nosiš utege s njom? Koliko sati radiš na godinu s njim? Dali to ima napred između svijetla isti znak Ford kao i auti?
 
R

Ratarko

Guest
Za sada sam nosio jedino prednji uteg pri oranju i podrivanju odnosno uvijek kada radim teške poslovove u polju.
Plan je bio koristiti i ova dva priključka na prednji hidraulik ali mi okolnosti nisu pružile tu priliku ove godine , nadam se iduče godine.

Ovaj prvi stroj je prednji ( ali i zadnji gruber ) gruber od tri metra koji bi mi služio prilikom sjetve pšenice i ječma . Na taj način bih u jednom prohodu ( recimo nakon izvršene soje ) sijao pšenicu , iza bi išla rotosem kombinacija ( rotodrljača i sijačica )



Ovaj drugi stroj je prednji ( vjerovatno bi se mogao priključiti i na zadnji hidraulik ) paker valjak koji bi također služio pri sjetvi i sitnio bi zemlju ispred traktora. Taj stroj ima promjer krugova od 90 cm i težak je 1300 kg tako da bi neupitno pomogao u sitnjenju zemlje za sjetvu. Razmak između krugova je 25 cm. Oba priključka još nisam koristio ( kupio sam ih polovne ) jer je Ford u vrijeme sjetve radio druge poslove a RX 170 nema prednji hidraulik :-(
Planiram ih koristiti u kombinaciji sa novim Fergusonom koji ima prednji hidraulik.
 
R

Ratarko

Guest
Zaboravio sam odgovoriti za znak Ford koji nema na prednjoj maski ali se vide dvije rupice gdje je vjerovatno bio znak koji je netko skinio prije nego sam kupio taj traktor.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Dali je na trečoj slici tvoj Ford , jer se vidi nekakav znak između svijetla?
 
R

Ratarko

Guest
Koji sam ja tukac , naravno da je to moj Ford i naravno da ima znak Ford na prednjoj maski :oops:
Radi se o tome da ispod toga znaka imaju dvije rupice - valda za tablicu - pa sam ja mislio da je tu bio neki znak .
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
Sve dobro osim jedne stvari. Naprijed je Gutler valjak a on se inače koristi neposredno pred sjetvu a ovdje je to naopako.To što je gutler napravio krimler uništi
 
R

Ratarko

Guest
Ali ako imam suhe buse , nema mi druge , on razbije suhe buse a sjetvospremač podigne tu ipak malo sitniju zemlju i složi za sjetvu.
 
B

Bobo

Guest
Odlicne su mi prve dvije slike, posto mi je omiljena operacija u polju bas oranje... Volim gledati kad netko ore, ali lijepo ore, da je plug sastelan i kad stroj ide.

Uglavnom, koliko sam ja skuzio, Nemas ni jenog radnika, nego samo stari i ti radite. Tko je onda slikao ove slike sa sjetvospremacem?
 
R

Ratarko

Guest
Sve radimo otac i ja , sa nazivnikom na meni po pitanju strojnog dijela posla , otac pazi na obrt i poslovni dio dok ja sjedim u traktoru i traktorišem po njivama 8)

Sve slike sam ja slikao , ovo u sjetvospremaču su mi otac i jadan rođak .
Ja sam doletio za njima sa Ladom samo da ih uslikam za forum a i oni su ustvari otišli na tablu da naprave dva-tri kruga jer je ovoga rođaka zanimalo kako Ford radi , sve u svemu to je bio više neki izlet na pola sata :lol:
 
R

Ratarko

Guest
mario kaže:
Ratarko, dali Ford troši puno više od RX-a?

Zavisi kako gledaš na to , ja bih rekao ne .
RX mi u super teškom oranju troši 50 litara na hektar dok sam kod Forda izmjerio 66 litara u isto tako teškom oranju. Istina da sam sa Fordom išao još 5 cm dublje nego sa RX-om te da je oranje izgledalo makar dvije klase bolje kada je posao bio završen .
 
Z

zrine892

Guest
ratarko...e ovaj ford je prekrasna barem meni...svaka ti cast...a po traktorima koje imas vidim da jako puno zemlje radiš...mene zanima gdje dijelo,servis to sve ima...i koliko si ga platio...posebno mi se svida oranje...
 

Najnoviji postovi

Na vrh