• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

generalka ne fendtu 4s

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Stid me proci kroz selo, toliko dimi da kvari ugled firme fendt. Zanimljivo je da dimi kad ubrzavam, tj. dizem okretaje motora naglo, znam da je noramlno da malo dimi , ali ovo je previse kao dimna zavjesa. Pod oterecenjem ne dimi puno, sta bi mogtlo biti, vec sam rekao ne grije se ne trosi ulje, samo estetski nije lijepo da toliko dimi.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Skini cijev koja ide sa usisne grane do zračnog filtera pa se onda provozaj po selu i vidi dal još uvijek dimi. Ne idi u polje - po prašini bez zračnog filtera (ovo je samo za probu). Ako dimi manje,dobro očisti zračni filter i kučište. Ako ima papirnati uložak - kupi novi. Ako je uljni dobro sve operi... Zatim kod bošiste provjeri pumpu i dize..... Ako ni to ne uspije onda raskapaj traktor. Znam dosta ljudi koji su zbog začepljenog zračnog filtera nepotrebno radili generalke. Ili još bolje - zbog anlasera! Raskopali traktor,dali 1000 eura a opet isto,pa onda mijenjaj majstora :mrgreen: Svima prvo padne na pamet mijenjati karike :roll:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Da bas zato sam i otvorio ovu temu, filter je uljni i cstio sam ga, cak sam pokusavo sa skinutom cijevi za dovod zraka i sve isto, pumpe i dize bile kod boshiste, sta dalje

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
A što dalje :scratch
http://www.youtube.com/watch?v=o5tl1_uk00k

e-he-heee! :lol: Ima li ugrađen kompresor? Za zračnu instalaciju prikolice? Na jednom IMT-u 560 sam imao slučaj da je kompresor stvarao pritisak u karter motora.... otišle mu karike,isto je bacao ulje na šipku. Ima li možda kakva kondenzacijska posuda na poklopcu ventila? Možda je ona začepljena :scratch New Hollandi je imaju... ne znam za Fendt.

M

maksica6

Guest
Evo gdje ima klipova kakvih ti srce zeli,tu je proizvodnja.
Zagreb
Kovinotokar, Maksimirska 62, tel. 23 12 708

Dihtunzi-Rogina brtve,tel neznam.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,904
:scratch :idea:
ne troši ulje,ne grije se,a dimi-kakav dim koje boje??

dal gubi dosta snage kad dimi?? možda paljenje ili boš-majstor nije napravil svoj posao
ma isključi mu kompresor kako majstor motohod veli.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
crni dim, ali samo kad dodjem gas i ima ga puno vise nego normalno. To lici na previse goriva, ali pumpa i dize su bile kod boshiste, jedino mozda slaba kompresija pa mu fali zraka da sagori ubrizgano gorivo, prebogata smjesa, imali sta od ovoga smisla. Kompresor nema, dovod zraka nije sigurno, to sam vec probavao.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,904
da je slaba kompresija onda bi dimio-puhao na odušak(iberlauf) i čak bacao kapljice ulja

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Ja sad na odusku ne vidim puno dima,pare, ali kad ga ugasim ispod cijevi oduska nakapa nesto ulja

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Onda bi trebalo im izmjeriti kompresiju, anadm se da ja to mjerodavno, ili mozda tlak ulja, ali to moze varirati ovisno o mnogo cemu i ko zna koliki treba biti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
maksica6 kaže:
Zagreb
Ti to misliš na Krok-a?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
muhanicar kaže:
maksica6 kaže:
Zagreb
Ti to misliš na Krok-a?
Krog ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
A jeb.... ga. davno je to bilo kad sam ja išel k njemu pa več malo i zaboravio.
Kad sam ja tam išel karike je radil od starih piksi i nisu valjale ništ, a kak je danas neznam jer me tam nije bilo desetak godina. možda se kaj promjenilo :scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
muhanicar kaže:
A jeb.... ga. davno je to bilo kad sam ja išel k njemu pa več malo i zaboravio.
Kad sam ja tam išel karike je radil od starih piksi i nisu valjale ništ, a kak je danas neznam jer me tam nije bilo desetak godina. možda se kaj promjenilo :scratch
Je, otišel je v penziju :lol: :lol: :lol: :lol:
A karike su i dan danas za složi pa prodaj :lol:
(neznam, no znam da nisu bile baš na dobrom glasu)

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Pise dolje pod "informacije o proizvodu"- "Kolben mit Kolbenringen" klipovi s karikama, ali gore kraj slike samo Kolbenringe, a i cijena mi izgleda premala da bi jeno i drugo bilo u kompletu
ipak je to za Fendt-a ne?

Sta znam nista ne znam, kako kaze Ekrem, sad stvarno neznam sta se prodje po toj cijeni, ali m i se cini zanimljivo, prikupljam informacije u slucaju da majstori kazu da treba raditi motor.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Sta znam nista ne znam, kako kaze Ekrem, sad stvarno neznam sta se prodje po toj cijeni, ali m i se cini zanimljivo, prikupljam informacije u slucaju da majstori kazu da treba raditi motor.

Zakljucih nakon ponovnog pogleda na stranicu da se po toj cijeni prodaje klip s 4 karike i cahura koja je na slici.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Pozdrav powershift!Čuj,ja sam nekim slučajem došel do jednog dede,tokara i pitam ga kaj dela,jer mi je bilo čudno videti nekaj novo na drebangu,pošto on ima 80 let,ali radi ko zmaj.U tom trenutku je pripasival stubline za ursusa,a bile su pitaj Boga od čega.Kaj se tiče tokarije i pripasivanja,tu znam da nema boljega,on je svojevremeno za bivše države delal strojeve za pekare,gde je preciznost ogromna morala biti,a i ostalih strojeva je napravil puno.Ako ti je do kemijanja stalo i da prejdeš čim jeftinije,možda bi ti on mogel pomoći.Evo to je od mene,a ti razmisli kaj bi se dalo napravit.Normalno da su najbolji novi dijelovi,ali svatko hoće prejti čim jeftinije.

Najnoviji postovi

Na vrh