• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

generalka ne fendtu 4s

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Pozdrav powershift!Čuj,ja sam nekim slučajem došel do jednog dede,tokara i pitam ga kaj dela,jer mi je bilo čudno videti nekaj novo na drebangu,pošto on ima 80 let,ali radi ko zmaj.U tom trenutku je pripasival stubline za ursusa,a bile su pitaj Boga od čega.Kaj se tiče tokarije i pripasivanja,tu znam da nema boljega,on je svojevremeno za bivše države delal strojeve za pekare,gde je preciznost ogromna morala biti,a i ostalih strojeva je napravil puno.Ako ti je do kemijanja stalo i da prejdeš čim jeftinije,možda bi ti on mogel pomoći.Evo to je od mene,a ti razmisli kaj bi se dalo napravit.Normalno da su najbolji novi dijelovi,ali svatko hoće prejti čim jeftinije.

hvala na pomoci, traktor je prodan, ali mislim da se kupac nije prevario, to sto je on malo vise dimio nije bilo za remont, nego sam ja malo precizan i puno ocekujem od traktro 38 godina starog, sad trazim 308 ili 309 za nekih 10-15000 EURA

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
Pozdrav powershift!Čuj,ja sam nekim slučajem došel do jednog dede,tokara i pitam ga kaj dela,jer mi je bilo čudno videti nekaj novo na drebangu,pošto on ima 80 let,ali radi ko zmaj.U tom trenutku je pripasival stubline za ursusa,a bile su pitaj Boga od čega.
Kaj je delal taj deda :?:
Za kojeg Ursusa?
hvala na pomoci, traktor je prodan, ali mislim da se kupac nije prevario, to sto je on malo vise dimio nije bilo za remont, nego sam ja malo precizan i puno ocekujem od traktro 38 godina starog, sad trazim 308 ili 309 za nekih 10-15000 EURA
Povershift svojeg Fendt-a, sa ispravnim hidraulikom :scratch

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Kaj je delal taj deda :?:
Za kojeg Ursusa?

Povershift svojeg Fendt-a, sa ispravnim hidraulikom :scratch

da sa ispravnim, bar na ova 2 ha prije nego sam ga prodao je radio besprijekorno

F

fićo

Guest
Ova tema što se tiće Fendta je zanimljiva pošto puno radim na fendovima motore i getribe!
Orginal sklop za 95 borung košta oko 2000 kn, ležajevi 200kn por, brtve 300kn kom, ćanura male pesnice 300kuna kom, karike 300 kn.
Ali da se pripasati ja sam osobno mome starome radio na fendtu 2s 60ks generalku prvi put sa orginalnim dijelovima. Moram reći da taj trakotor najviše radi od sanje, šprijanja, kutliviranje itd. Generalka je trajala 10g sa orginalnim dijelovima.
Drugu sam napravio malo jeftiniju jer je nesplativo na stari trktor staviti 3000€.
Pikse od zetora karike od zetora ćahure male pesnice od fiata itd. i trajala je skoro isto vrijeme.
pašu i klipovi od fijata kome se da igrati satim!
Fendt koji je noviji 80g pa na dalje samo stavljam orginalne dijelove jer dajem garanciju na motore!
Što se tiće preinake sa zetorovim i fijatovim dijelovima nemogu vam sve reći jer ljudi ja imam servis i plaćam porez i moram živjeti od nećega!!!!!!!!!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
Ova tema što se tiće Fendta je zanimljiva pošto puno radim na fendovima motore i getribe!
Orginal sklop za 95 borung košta oko 2000 kn, ležajevi 200kn por, brtve 300kn kom, ćanura male pesnice 300kuna kom, karike 300 kn.
Ali da se pripasati ja sam osobno mome starome radio na fendtu 2s 60ks generalku prvi put sa orginalnim dijelovima. Moram reći da taj trakotor najviše radi od sanje, šprijanja, kutliviranje itd. Generalka je trajala 10g sa orginalnim dijelovima.
Drugu sam napravio malo jeftiniju jer je nesplativo na stari trktor staviti 3000€.
Pikse od zetora karike od zetora ćahure male pesnice od fiata itd. i trajala je skoro isto vrijeme.
pašu i klipovi od fijata kome se da igrati satim!
Fendt koji je noviji 80g pa na dalje samo stavljam orginalne dijelove jer dajem garanciju na motore!
Što se tiće preinake sa zetorovim i fijatovim dijelovima nemogu vam sve reći jer ljudi ja imam servis i plaćam porez i moram živjeti od nećega!!!!!!!!!!
Akoliko bi bili samo klipovi?
I kaj znači ovo por? ležajevi 200kn por?
Brtve glave 300 kn komad :scratch

F

fićo

Guest
Klip sam orginal da dođe sa DHL znaći brza dostava 2000kn
Par ležajeva 200 kn znaći 5 pari puta 5 konzola 1000kn
Leteći 4 para 800kn
Brtva glave po klipu erling 300kn jer je svaka glava posobna
Cijene se mijenjaj nemoj me drzati za rijeć moram nazvati dobavljaća pa ti napravim ponudu ali mi moraš dati tip motora (252d itd)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
Klip sam orginal da dođe sa DHL znaći brza dostava 2000kn
Par ležajeva 200 kn znaći 5 pari puta 5 konzola 1000kn
Leteći 4 para 800kn
Brtva glave po klipu erling 300kn jer je svaka glava posobna
Cijene se mijenjaj nemoj me drzati za rijeć moram nazvati dobavljaća pa ti napravim ponudu ali mi moraš dati tip motora (252d itd)
E jebi ga sad. Najprije sklop orginal dojde 2 soma, a sad samo klip 2 soma :scratch
Dobro on dojde DHL-om, a kolko bi onda sklop tek bil DHL-om :shock:
Kolko daješ garanciju na generalku sa orginal dijelovima, a kolko na generalku sa zamjenskim dijelovima?
Ko ti obrađuje?
Koliko su ruke?

F

fićo

Guest
Za pravu generalku znaći brušenje radilice, sređivanje glava, ravnanje bloka, obrada klipnjaća male pesnice, nove dizne, uređivanje pumpe visokog pritiska, uljna pumpa, vodena pumpa, nova crijeva vode, brtvila orginal itd. ono što ide garancija ide 1g.
Sa zamijenskim dijelovima ne dajem garanciju jer imam loše iskustvo što se tiće Fendta i John Deere.
Ruke sada zavisi serija 100 4 klipa 3000+ PDV ito tako i serija 300
serija 600 6 klipova 5000 do 8000 +PDV zavisi koji model najskuplji je 615sl
Novije serije 700 itd. oko 8000 +PDV plus dijagnostika

Stojnu obradu mi radi Strojna obrada motora Budjina u Ladislavu Bjelovarska županija i zadovoljan sam sa njim jer sam ja nekada tamo radio i vijerujem dećkima mada ja uvije bacim kontrolu na obrađene dijelove.
Pozdrav

Najnoviji postovi

Na vrh