Napisati cu jednu kratku pricu o svojim golubima,i nekoliko slika.
Ja sam prije nekih godinu dana dobio pet goluba,ali jednog sam odmah poklonio nekome.
Kod mene su ostala dva obicna goluba-muzjak/zenka(izgledaju kao gradski) i dva lepezana-muzjak/zenka.
Prvo sam ih drzao zatvorene nekih tjedan dana u golubarniku da se priviknu. Unutar golubarnika su imali dosta prostora za krati let.
I onda im jedan dan otvorio da mogu letjeti vani i slobodno se vracati.
Odmah su otisli i vise ne nikad nisu vratila dva obicna goluba, dok su lepezani ostali.
Muzjak(smedi), i zenka (bijela) su cak i dva mlada dobili koji su se izlegli zivi i zdravi i lijepo se razvili. (ima fotografija dolje)
I nakon sto su se ti prvi mladi golubi razvili da idu sami van i da lete, zenka je snjela jos dva jaja. Mislio sam,super jos dva golubcica.
I onda jedno jutro muzjaka (valjda je pao odozgo) zgradi moj jazavcar i ode golub na vjecna lovista nazalost.
Onda se dogada nesto zanimljivo u zivotinjskom svijetu.
U to vrijeme dok je golub ubijen oni su imali dva jaja na kojima su lezali mijenjajuci se tek nekih 10ak dana.
To jutro kad smo nasli mrtvog goluba i sljedeci dan, zenka je CIJELO vrijeme sjedila na jajima.
Tek je treci dan izasla van i digla se sa jaja.
Onda je letila taj cijeli dan sa krova na krov u dvoristu, vjerovatno trazeci muzjaka.
Ova dva prijasnja mlada su samo promatrali.
Od tada vise nije sjedila na jajima i ja sam jaja bacio. U roku od nesto manje od 10ak dana, ona je otisla i za njom ona dva mlada iz prvog legla.
Nikad se nisu vratili...
Evo slika, samo kliknite na sliku da povecate:
Ovdje su svi skupa kad sam ih donesao
Ovdje se vidi muzjak kako odlazi u golubarnik
Ovo je zenka lepezanka
Ovdje je zenka sa svojih dvoje mladih