• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

ribek

Novi član
Tu od
28 Ožu 2015
Poruka
4
Plan mi je da na rudo od prikolice s 4 šrafa stegnem nastavak koji bi išao do kuke na frezi. Za 5 mm sam pitao jer je imam doma, a ako treba deblja ni to nije problem. Na otpadu je 4 kn/kg željezo.
Još da pitam, imam neke plugove za frezu. Nije ih problem staviti, samo na koju stranu ih kopčati?
Ako ih stavim da freza prema naprijed imam prvu brzinu koja je sporija od rikverca, ali je onda sva težina iza kotača, a ako pak stavim s prednje strane onda sam za oranje osuđen samo na rikverc, ali je bolji raspored težine?
Kak vi to kopčate?

Poslano sa mog Lenovo TB3-850F koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Originalna ploča ti je negdje oko 12mm i ne isplati ju se delati jer se da kupiti za 150-tak kn.
Nemam iskustva s takvim MTK, ali ni napravil priključak za u cijev nam ide freza.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Prijatelji hitno mi je potrebna vasa pomoc...ranije sam vam pisao da mi kvacilo ne valja, nece mtk da stane, sad sam rastavio, zelim da skinem kvacilo i da trazim novo, ali nema sanse da ga skinem, tacnije, ne znam kako... evo slike pa ako slucajno neko zna nek pise...

35833500_2141825566055253_5253050113189740544_n.jpg

35877654_2141825476055262_845751465141075968_n.jpg

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Hmmm:icon_scratch::icon_scratch:
A da otpustiš još onih pet vijaka, to je vjerojatno prirubnica i vidiš kakva je situacija onda.
Ili da nije možda cijelo kvačilo zašarafljeno direkt na radilicu ?

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
kvacilo je zasrafljeno na radilicu brate.... ali ne znam na koju foru da ga odsrafim... ne treba da skidam ostale srafove... :icon_neutral::icon_neutral::icon_neutral::icon_neutral:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako je zašarfljeno kvačilo, znači odšarfiti ga treba u onom smjeru u koji se radilica orkreće.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Mora biti neki šaraf tu na sredini, čini mi se M8 da je, obični desni navoj. Paziti samo da motor ne sastavi prilikom okretanja ako je zapeklo.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
znam brate, ali mi nije jasno da li je to imbus kljuc ili torex... ne znam sta da radim... ne vidi se na slici najbolje...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako je šaraf tu u sredini, onda je dosjed na radilicu konusni. Otpustiti taj šaraf i izvlakač.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Da, konus B23 je.
Kak je to talijanski stroj, pretpostavljam da se to Surflex kuplung. Jedino kaj taj imbus nejde van a pitanje je može li se i kroz sredinu upeti radapciger u njega..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A kaj uopče drži taj snop lamela u zvonu? Ja mislim da to mora iti van ko na apenu.
Ustvari mi sa slika baš i nije jasan princip rada tog kuplunga jer po mojem tu još nekaj fali, neki dio koji upira u srce da bi odvojil lamele ili nekaj slicno, a u tom slučaju se kroz srce nemože do tog imbusa koji drži zvono.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako inbus vijak nejde van oda služi kao izvlakač ..samo ne sili , jer ako konus pošteno drži vijak m 8 bude prdnul na rosu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Bojim se da je u kuplung ulazila voda i da je zarđal.
Voćar, a gdje ti je ona potisna “zvijezda” s lagerom, i tri štifta koja idu ove rupe? Probaj ju postaviti i stisnuti stegom preko ovih 6 šarafa, da se razdvoje lamele. Onda ih malo razmakni šarafcigerom i kuplung dobro ispuši kompresorom.
Mozda čak i nasprejati s “brake cleanerom”, pa ponoviti postupak.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Taj vijak inbus mora van i onda jedna kuglica od ležaja (većeg promjera rupe vijka), potom izvlakačem uprijeti na kuglicu da se ne ošteti navoj. Pošto je ustanovljena da je na konus.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
prijatelji moji dobri, prije svega velike cestitke na simocnjem spektaklu i prolazu u narednu fazu takmicenja. Cg je uz bracu hrvate! e sad da se vratim na problem, tacno je da sam skidao kuplung ali to je drugi majstor radio nijesam tu bio tako da ne znam. na koju stranu trebam da odsarafljujem? nije ZJ m8 inbus.. u sredinu postoji sraf koji navidava kvacilo na radilicu cijela matematika, kad se odsarafljuje ja drzim remen i nekako zakocim da bih odsrafio ali je problem sto ne znam sa cim ro da uradim i pud koje strane se odsarafljuje... ne biste vjerovli , ovaj kuplung je koliko saka a toliko problema oko njega... imace postoji poluga trokraka koju kd se spoji menjac, potiskuje druk lezaj ...

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
odnosno poluga dodje na kvacilo u ove tri rupice i tu polugu potiskuje druk lezaj...

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Vidi li se unutra kakva je glava? Ako je prljavo pročačkaj nekim žicom ili tankim šarafcigerom dok ne skontaš. Normalni je šaraf sa desnim navojem, odvrćeš ulijevo kao i inače.

Najnoviji postovi

Na vrh