• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Hvala na trudu brate ali nije to to... :/

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Znam da nije, nego sam sugerirao (možda bi odgovaralo).

Posljednje uređivanje od moderatora:

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Važi brate :)

Danas sam se cuo sa jednim covjekom iz BiH i on mi predlaze ovo kvacilo. Kaze da pase za moj MTK...

Prilozi

• kvac.jpg
    kvac.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 15
  • kvac1.jpg
    kvac1.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 15

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Zaboravi to.
Imam ja jedan takav kuplung (kao na slici) doma, kojeg sam skinul kad sam mijenjal motor.
21988
Taj kuplung odgovara za LA300 motor s nekih 5...6ks, a nemre prenesti moment motora od 12ks, koliko je na tvojem MTK.
I na mojem je ugrađen lamelasti, poput onoga na tvojem, jer sam ugrađival motor od 11ks.
Pretpostavljam da taj kuplung na tvojoj slici ima rupu sa 8 zuba, kao i na ovom konusnom (15/12 DIN5482). Prema tvojoj slici mogu zaključiti da bi kuplung mogel biti fi103x98,5 i ne vjerujem da bi ti pasal, jel tvoj motor (3LD510) ima veći konus i 6 zuba na spojničkoj osovini.
Sastavi svoj neispravni kuplung pa izmjeri duljinu, tj. usporedi jel' ista kao na ovoj tvojoj slici.
Po svemu sudeći to je kuplung Surflex tip 32 GP 092.5, dimenzija ø103x95, konus ø 24 (motor 3LD510) , izlaz 11x14x3 - 6 zuba UNI 221

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
takodje ova ploca je napukla ...

View attachment 21968
Taj japanski šešir je pukel več više puta tu gdje je i sad puknut. Vidi se na slici da je varen.
Zavari to opet i živi sretno do nekog novog pucanja ili dok ne naletiš na šešir koji ti bu pasal.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Nema šešira posebno nego cijeli kuplung...

Voćar, hajd' uslikaj kuplung i s prednje strane, da se vidi ozubljenje.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Pozdrav ekipo!!! Imam dobre vijesti, isao sam kod najboljeg majstora za motokultivatore u mom kraju. Kazao mi je da su lamele na kuplungu kao nove (obzirom da je kvacilo suvo). Onu plocu koja je pukla zamijenio sam sa novom plocom. E sad GLAVNI problem je nesto sto nikome u pocetku nije palo na pamet!

Naime rijec je o ovim "pipcima" koji pritiskaju plocu, oni su se "pojeli" na vrhovima, i uopste ne dolaze do ploce koju potiskuje druk lager kako bi lamele odvojile...

21991 21992
Znaci oni su se istrosili na vrhu i uopste je ne dodiruju, e sad ne znam kako da nadjem rjesenje da to vratim u prvobitni polozaj, jer ovog dijela nema da se kupi... :/

Hvala svima na savjetima! ZJ posebno hvala!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Ajde, nek si bar tanjurastu oprugu riješil, da ne trebaš novi kuplung.

Izmjeri duljinu (debljinu) kuplunga sastavljenoga, s ručno pritisnutom potisnom pločom.
Trebalo bi biti 95mm. Ako nije, znaš koliko treba produžiti šipke.

Posljednje uređivanje:

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Provjerio sam... ima 90mm e sad imam ovo pitanje... palo mi je na pamet da ove postojece pipke izbijem sa ovog lezista i da na njihovo mjesto ubacim od ovih Sarafa duzinu koja mi treba. Dakle ove tri izbijem, ubacim ove tri i zavarim, sto mislis?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ti šarafi su ti mekani, ako več ideš na izmjenu trnova nabavi nekakve šarafe od nekog auta koji drže glavu i daj ih otokariti na mjeru koja ti paše.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
to sam i htio brate, znaci mogu da ih zavarim ne bi trebalo da bude problema?

Ne isplati mi se da na sadasnje navarujem jer se to vemenom pojede... ovako kad stavim neke nove rijesicu posao..

Pitanje je sljedece, da li da ih zavarim, ili da ih napravim na matice?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ako ima mjesta ja bi narezal navoje u ploči i malo ih priheftal odozdo.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
tako cu i pokusati da uradim, samo ne znam kako mi je najlakse da izbijem ove tri komada sa ploce :unsure::unsure:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Obrusiš im glave jer su zakovani.
To bi inače bilo najbolje napraviti od pernog čelika i zakaliti vrhove, da se manje troše.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Od pernog čelika su se nekad opruge proizvodile. Vijak glave kojeg sam spomenul ima opterećenja slična opruzi a lakše je dobavljiv nego perni čelik, naročito tih 300 tinjak potrebnih milimetara.

Najnoviji postovi

Na vrh