• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Građevinski radovi

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,760
Bome kad gledam ove cifre, uzalud mi faks kad zaradjujem mizeriju u usporedbi sa zidarima....a da ne velim i Muhaničarima ;)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,828
Moja žena Dr znanosti, profesor u redovnom zvanju ima manju plaću nego traktorist kod mog šogora 🤣🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,828
1800e, gablec po izboru u restoranu, službeni mobitel I putne troškove.

Pod putne troškove većinom spada auto koji dobije na korištenje..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,075
Muha, treba li ti mozda takav majstor za po doma jedna mjesec dva?😎
Pa kaj se zidarije tiče ne, ja sam nju pomalo zazidl od temelja do krova uz pomoč prijatelja. Nema koji posel nisam delal.
Imam još nekih vanjskih radova u planu ali ... len sam oko toga, kaj bum lagal, a škrt za platiti ono kaj znam sam napraviti.

Cijenim rad i trud, ali 20d x 200e = 4000 e/mjesec.
Za te novce bi delal neki obrtnik... na ruke ima smisla ak se isplati objema stranama.
Onda zovi obrtnika, jeftinije ti bude.
Možda buš i zadovoljniji.

Danas zidari za dobro jutro u firmama imaju dva soma eura plaču, čak i preko računa. Kompletan majstor za kakvog ti pitaš i više od toga.
Kad je taj čovjek zaposlenik nečiji onda ih je u ekipi par i uvijek se može malo zmeknuti i manje napraviti.
Kod tebe on je sam.
Znači, naradil se bu duplo, delal bu sve, sam si bu i mort mešal i konobar na mešalici bil(znači i fizikalac bude) a i imal bu tebe za nadzor.

A ti si jebeni nadzor, u svašta se razumiješ ali nemaš vremena...
Ja kad čujem da neko nema vremena odmah cijena ide x3 jer ako ti, ja, on... nema vremena znači da na poslu kojim se bavi zasluži više pa zato ne stigne....

Moja žena Dr znanosti, profesor u redovnom zvanju ima manju plaću nego traktorist kod mog šogora 🤣🤣
Bome kad gledam ove cifre, uzalud mi faks kad zaradjujem mizeriju u usporedbi sa zidarima....a da ne velim i Muhaničarima ;)
Ja neznam kak je to u kancelariji raditi, profesor biti, fakulteta nemam, kak je to kravatu čitav dan oko vrata stegnutu imati, njegovane ruke.....
Ali znam cjeniti tuđi posel kojeg sam probal delati.
Možda su i gore navedeni školovani ljudi zaslužili više, ja to neznam pa zato tak razmišljam kak i pišem.

Drago mi je ako je napokon došlo da se fizikalija više plača nego umni rad.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,644
Kravata oko vrata, njegovane ruke koje su uglavnom na riti od tajnice. Onda plaća more biti mjesečno i 500 eura.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,233
@MUHA, nisam ja nadzor, ja sam sam fizikalac i dvorim i pomažem majstoru; od mešlice do tački, šalovanja i svega kaj treba.
A svakak da sugeriram kaj i kak želim...pa valjda na to imam pravo.

Poznam ja obje strane posla, i onaj uredski i onaj terenski... svaki ima svoje specifičnosti i teško je to usporediti.
Problem je da se puno zahtjevniji posel od zidarije plaća znatno manje...
Mislim da to i sam znaš, a vjerojatno i sam teško da postižeš takvu satnicu, uz koju ponekad imaš reklamaciju (koju najčešće sam platiš, makar nije tvoja krivnja itd...).

4t e nije plaća ni nekom kirurgu, koji spašava živote...a taj posel, uz fizičku spremu i napor, zahtijeva strahovitu koncentraciju...a o znanju i satima učenja da i ne govorimo (a i to netko mora platiti)... dok su mnogi "majstori" jedva završili trogodišnju školu...

Glede plaća ... znam da u velikoj lokalnoj građevnskoj firmi im neto satnica ne prelazi 10e... 1800e/mjesečno.

Najnoviji postovi

Na vrh