Re: totalni herbicidi
Vidi,ovo sam doznao na jednom nedavnom predavanju o ljekovitom bilju koje se naravno uzgaja uglavnom u ekoproizvodnji.Tip je dobio zemlju koja nije obadivana dosta dugo i bila je u parlogu,nekih 30-40ha.Tip je planirao tu da sije kamilicu i to u proljece.Posavjetovao se sa Biopom.Oni su ga posavjetovali da ako tako napravi i posije proljece da od kamilice nista, prerasti ce korov koji je inace problem u eko proizvodnji kamilice, Rekli su mu da na toj povrsini prvo posije lucerku i da redovito kosi i tako ce se rijesiti korova.Naravno da se korova ne mozes rijesiti brzo ali lucerka ima neki vijek trajanja od 4 godine a ujedno i obogacuje tlo dusikom.Znaci u tvom slucaju bi ovo proslo da zasijes DTS i redovito ga kosis na nekih 10tak cm visine i pri tome kosis i travu koja se tom prilikom poslije vise razbusava raste jer ima vise prostora i svjetla kada je pokosena ambrozija koja ima veliki habitus i time unistava sve ispod sebe,naravno prvi i eventaulno drugi otkos ces morati ,,baciti ,, a poslje ces vidjeti rezultat .Nemoj gledati sto je mala trava,ona je kvalitetnija od one koja je vec mozda u cvatnji, a i imati ces koju balu sjena vise.abrkili kaže:zvona,ja nemam drugog izbora,jer na tu njivu treba doći dts,a kako ću ga molim te špricati bilo kakvim herbicidom kad naraste trava,a u njoj korovi poput ambrozije i bagre.već smo posijali ove godina dts,pa je sama ambrozija izniknula,iako je ta njiva bila više puta preoravana u godini...izgleda da če bit red i nju sa cidokorom ošpricati i zasijat kako treba onda..
ako imaš neko učinkovito rješenje protiv ambrozije koja se širi ko' sam vrag,a da mi ne uništi djetelinu,mačji repak,ljuljeve i oštricu,molim te kaži mi...