ja sam isao sa Laudisom lani i jako sam zadovoljan
Iskustva s terena
Najbolja primjena Laudis-a je u razvojnoj fazi kukuruza od 2-8 listova u dozi 2 - 2,25 l/ha ili u split aplikaciji ukoliko je nicanje korova produženo u količini 1 + 1,25 l/ha u razmaku 5 - 10 dana. Primjenjujemo ga kada su korovi u što mlađem razvojnom
stadiju, iako pokazuje iznimnu djelotvornost na vrlo opasan i rasprostranjeni europski mračnjak čak do visine od 50 cm. Proizvođači se mogu osloniti na Laudis, jer garantira uspješno rješavanje korova u merkantilnom i sjemenskom kukuruzu kao i u kukuruzu šećercu i kokičaru.
Formulacija tekuća uljna koncentrirana suspenzija (OD)
Uporaba
Sistemični herbicid za suzbijanje korova u merkantilnom kukuruzu:
jednogodišnjih travnih korova; obična svračica (Digitaria sanguinalis), obični koštan (Echinochloa crus galli), muharke (Setaria spp.), divlja zob (Avena fatua), divlji proso (Panicum spp.), divlji sirak iz sjemena (Sorghum halepense) i dr.
jednogodišnje širokolisne korove; europski mračnjak (Abutilon theophrasti), štir (Amaranthus spp.), pelinolisna ambrozija (Ambrosia elatior), bijela loboda (Chenopodium album), osjak (Cirsium arvensis), mišjakinja (Stelaria media), crna pomočnica (Solanum migrum), kužnjak (Datura stramonium) i dr.
Travne korove najbolje suzbija do stadija 3 lista, a širokolisne do 4 lista (europski mračnjak, pelinolisna ambrozija do 2 lista).