I ja sam se igro prosle godine bilo na traktoru 4712 i išo ko raketa bio jači bar 20 konja za potrošnju neznam jel sam smanjio a kad sam taj isti stavio na auto 2000 ccm disel nikakvog rezultata nije bilo .
E onda mi vrag nije dao mira pa sam jos prčko po tom u garazi pa je bio mali BUM i odma odusto .
Kad pogledam odkud si, ti najvjerojatnije ovo znaš pročitati pa proguglaj malo.J.... turbo, HHAoa i igara nam dajte.:mrgreen:
Je je studije sam napravio ,ma napiso sam odokativno pa valjda poznam svoj traktor!Dal je tih 20konja mjereno čime ?
Ja danas na 60l dizela usuo u tank 20 l ulja koje sam ispustio iz motora, vidim da neki sipaju ulje u naftu, pa sam ja onda ovo procijedio i nasuo u rezervoar, u ratu su auta isla na samo ulje i poslije su isla jos dugo, bez posljdica, dize i pumpa nisu cak ni dirani poslije. Odsad cu stalno 2/3 nafte i 1/3 uljaVeć smo i o tome pisali.....
Moje mišljenje je da je to teoretski moguće, ali i dalje tvrdim da je u autu premalo struje da bi elektrolizom dobio primjetivu uštetu. Dakle ti za elektrolizu moraš potrošiti ekstra snagu i to onda termodianmički nije prihvatljivo. Jer se vrtiš stalno u krug.
Te moje riječi je nedavno potvrdio prof Lulić sa Zavoda za motore i vozila u emisiji Potrošački kod
Cijena goriva ide u nebo i sad ljudima svašta na pamet pada. Uz ovu trenutnu cijenu po meni je najbolje točit jestivo ulje iz supermarketa. Još kad uzmeš količinu, eto i rabata+ akcije :rolfer:
zamjenite sva gumena crijeva na motoru,hladnjaku itd... znači tamo gdje je moguće sa Inox cijevima,pa vidite razliku u učinku i potrošnji...ja nisam znao zašto a objašnjenje je jako jednostavno i logično
ajde nas prosvjetli ?