• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

hidraulični razvodnik

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Pozdrav forumaši, ako ima kakav majstor za hidrauliku molio bih informaciju koji je ovo dio na drugoj fotografiji što ima crveni čep?
Imam na traktoru razdjelnik kao ovaj na prvoj fotografiji, ali ima ugrađen ovakav dio (sa crvenim čepom) kao što je na drugoj fotografiji.
Zanima me što je to, i, ako je riječ o nekom sigurnosnom ventilu, može li se štelati?
Hvala unaprijed!

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Odlično! Nisam dobio nigdje uz set upute niti podatak na koliko je postelan. S druge strane je sigurnosni velikog ursusa (na cilindru). Mislim da tu negdje propušta. Jucer otkapcam prikolicu, pa reko da ju pridignem hidraulikom na panj. Dok drzim rucicu dize je, cim pustim, pada. Na cilindru je nova karika, manzete, nema risova, novi ventil, novi razvodnik. Kontam da jedino nizak tlak tu moze propustit.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Neznam podatak na koliko je tvornički poštelan. Treba mu staviti manometar pa izmjeriti.
Nisam baš najbolje skontal kakvi su problemi s ručicom na velikom Ursusu.

Ako si taj vanjski razvodnik spojil na kiper izvod velikog mede onda sigurnosni koji je na cilindru unutar traktora nema veze.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Malo je slozenije. Na malom medi sam izbacio kocku i skinuo rucice. Stavio sam vanjski razvodnik, spojio crijevo direkt na cilindar i usarafio ventil od velikog, kroz oko. Napajanje razvodnika sa prednjeg filtera, povrat gore, na poklopcu. Desna ručica je za unutarnji cilindar, a lijeva ima dva vanjska izvoda. Tu na drugoj slici, umjesto šupljeg vijka je ventil od velikog mede. ;)

Prilozi

• IMG_20210128_105032.jpg
    IMG_20210128_105032.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 22
  • IMG_20210126_191247.jpg
    IMG_20210126_191247.jpg
    34.2 KB · Pregleda: 21
Na vrh