• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

hidro volan

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Prvo što treba da se podudara je smjer kretanja, kad vrtiš volan na jednu stranu da se sponu gura gdje treba. Zatim položaj izlaznog vratila iz glave volana, da ne ode previše u jednu stranu, mada to možeš korigovat zglobom. Na kraju moraš naći nešto robusno da se ne raspadne kad negdje zapneš

Jesi li razmišljao o nečemu ovakvom? Ovo nije pretjerano skupo novo; pumpu ionako trebaš ugradit i za jednu i drugu varijantu
Hydraulische%20Lenkung%20Ford%202000%20003.jpg

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kolega ako sam dobro skužil sa slike tu je dvosmjerni cilindar i pumpa i na koju stranu motaš v tu stranu ulje radi pritisak na cilindar i olakšava motanje ali kak pumpa zna dok ideš ravno da ne fila ulje u celindar da ti ne mota bezveze kotače?

Nije inače isključeni niti hidro volan ali z servom imam manje posla oko preinaka, trebam samo pumpu i kutiju od volana!
Ako bi slučajno išao na ovu drugu soluciju kolko kubika minimalno bi moral biti orbitrol i kakav celindar staviti, koliki hod? Za pumpu mi nije problem jer vele da od omege i mečke stare je ko stvorena za tirati i jedno i drugo, a toga ima bar kod nas po otpadima a i njuškalo je puno!

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Naj mi zamjeriti stari ali bolje da se ostaviš toga .
Ili buš zgubil glavu ili bu traktor vgrabi .

Mo ak baš hočeš bumo te podučili .

Ovaj sistem na slici ima razvodnik koji govori pumpi na koju stranu cilindra treba tjerati ulje ,
On se nalazi u crvenom krugu

Dužinu cilndra moraš odrediti ovisno o mjestu ugradnje ./kraku spone , kutu nagiba itd.
Kubikažu orbitala odrediš prema volumenu cilindra i omjeru broja okreta volana od puni ljevi pa do puni desni .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovakav sustav je jedan naš forumski kolega ugradil na zetora 7211 turski za nekih 5000kn.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Za ovaj sistem orbitol nije potreban.
Moje mišljenje je da to nije bog zna kaj.

@ Oficir, oa na zekanu i je sličan sistem u orginalu, samo je pitanje jel talijanski ili Češki.
Češki cilindar je oko 3000 kn

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
@kawasaki ovakav sistem koji sam predložio ima IMT 577, u slučaju da vrisne pumpa ili neko crijevo i dalje imaš mehanički volan (tvorničkih performansi koji godinama funkcioniše)
Po meni nemaš puno prepravke ili inovacija prilikom ugradnje, @puknuti ti je objasnio za razvodnik, jedino za pumpu nisam siguran dali bi odgovarala od auta

Glavu sa servo pojačivačem sam nabacio na Vinkovića, vjeruj mi nije baš mačiji kašalj za ugradnju. Može ti se desit da poluga na glavi volana ide previše sredini traktora, pa ćeš ili komplet glavu pomjerati u stranu, a kolo volana dotjerati u sredinu pomoću kardanskog zgloba, ili ako može podnijet gurajuću sponu uvući prema sredini

Moje mišljenje da glavu sa servom nebi trebalo uzimati ispod kategorije lakih teretnih vozila......

Ovakav sustav je jedan naš forumski kolega ugradil na zetora 7211 turski za nekih 5000kn.
E upravo na ovo sam mislio, s tim da je to kod nas daleko jeftinije koliko sam upoznat

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Naj mi zamjeriti stari ali bolje da se ostaviš toga .
Ili buš zgubil glavu ili bu traktor vgrabi .

Mo ak baš hočeš bumo te podučili .

Dužinu cilndra moraš odrediti ovisno o mjestu ugradnje ./kraku spone , kutu nagiba itd.
Kubikažu orbitala odrediš prema volumenu cilindra i omjeru broja okreta volana od puni ljevi pa do puni desni .

Gle neje meni problem to sa servom složiti, malo igrače i se se poštela sam sam malo čital po Srpskim forumima da se lako razj... to kučište od serva jer ne podnosi baš poorane zemle, šume..., a i naletel sam na njuški na skoro komplet hidro za 200€, nema pumpu i čurke, ostalo je tu, letva, cilinder, orbitrol i ventil,:(y): zgleti ko da je od neksnega kombajna!

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako več radiš bolje sa obitrolom imam par jedan idrugi ipak je servo letva lošiji sistem a ako nešto otkaže i servo ima puno lufta kod motanja tak da možeš voziti tek kad zablokiraš servo letvu .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ako več radiš bolje sa obitrolom imam par jedan idrugi ipak je servo letva lošiji sistem a ako nešto otkaže i servo ima puno lufta kod motanja tak da možeš voziti tek kad zablokiraš servo letvu .

Bum videl sad kroz zimu bumo se malo igrali, a ako bude vremena možda i prije, moram videti kaj Slovenci nudiju po oglasima jer mi je bliže otič nekud 50-100km u Sloveniju nego 300 do Slavonije. Po Sloveniji napraviš 100km i več si na austrijskoj granici:biggrin::icon_anal::tongue::(angel):

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
najvči problem ti bu složiti pogon pumpe ja delam na c 360 tak nekaj možda bu gotovo za mesec dan pa javim rezultate i kaj i kak...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
najvči problem ti bu složiti pogon pumpe ja delam na c 360 tak nekaj možda bu gotovo za mesec dan pa javim rezultate i kaj i kak...

Na poslu si zdrejam duplu remenicu i z njom na alternator, mislim da ga nebi smela zatuči a i tu je nanajmanja mogučnost da dojde do nekšnega ozbiljnoga kvara, a i ak prdne fiati ga navek na otpadu a to su ti najbojši alternatori, fiat, zastava, jugo....

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jedan kolega je na 360 namontiral pumpu na dekl malo ispod gdje se toči ulje pogon osovina koja vrti pvp i kompresor .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
To imaš toga deklina orginal za kupiti, i vani košta kompletni sistem oko 600€ a kod nas 1000+€!

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
samo pazi na veličine remenica.....
@željko kž a jel mijenjal prednji dekl ili kak ju je pridelal?
@kawasaki0201 ja nisam nigde našel posebno deklo takvo samo komplet..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Mene da se pita, ja bi koristil postoječu pumpu

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
samo pazi na veličine remenica.....
@željko kž a jel mijenjal prednji dekl ili kak ju je pridelal?
@kawasaki0201 ja nisam nigde našel posebno deklo takvo samo komplet..

Sorry krivo sam napisal, i ja sam mislil na komplet!:(y):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Pa ovu kaj je u kučištu diferencijala, nek se vrti stalno.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
kaj bi orbitol mogel delati na hipenol... i jasam tak nekaj mislil ali??????

Najnoviji postovi

Na vrh