temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
Rajčica iz hidropona je sve samo ne zdrava,moraju se koristiti isključivo GMO hibridi,posebno stvoreni za određenu vrstu supstrata u kojem se uzgaja...Proljetos sam u Agrofruktusu vidio vreće supstrata za hidroponsku proizvodnju tako da nije samo kamena vuna ali je glavna .
@ Bobostar nije toliko ni vuna problem koliko je problem u našim glavama zašto tako mislim: čitam da rajčica ne valja sa hidropona da je ovo i ono a kad sam pitao dali itko zna kad i zašto rajčica na hidroponu mjenja okus nitko ništa nije rekao. Zato smatram da je problem u našim glavama. Rajčica sa hidropona i sa zemlje je ista samo što na hidroponu kao što si sam napisao možeš kontrolirati gnojiva dok je to u zemlji malo teže. Da netko napravi pokus u pravo vrijeme garantirano da nitko neće primjetiti razliku između rajčice sa hidropona i sa zemlje. Evo sad sam pročitao da rajčici i krastavcu svaki dan treba dodavati gnojivo pa izlazi da je to isto što se radi na hidroponu i u čemu je onda razlika. Razlika je u organiziranom tržištu što sa hidropona rajčicu bereš 11 mjeseci a sa zemlje 3-4 razlika je u tome što na hidroponu nema svaštarenja malo rajčice malo paprike pa malo raznih pokusa malo kupusa itd i najveća razlika je u tome što moraš biti vezan za jedno mjesto a to nama baš i ne odgovara.
Moje mišljenje je da ako hoćemo da napravimo nešto dobro moraćemo da polako prelazimo na hidropon bez obzira tko što mislio svaštarenje neće moći još dugo prolazit.
Također se koriste posebne podloge na koje se ti hibridi cijepe,tako postoji podloga za kamenu vunu,kokosova vlakna,perlit...
U zemljama gdje se hidroponski uzgojeno povrće posebno označava na policama trgovačkih lanaca,mada ima gotovo duplo nižu cijenu od onog uzgojenog na konvancionalan način,nije baš neka navala za njim...
Nažalost,Hrvatska nije takva sretna zemlja,gdje ljudi znaju što kupuju i takvog povrća će definitivno biti sve više...