Cekaj malo... Puklo ti glavno crijevo? To mora da boli, i to jako boli...
Vidio sam u Novom Sadu pretprosle godine neku crvenu vadilicu za repu koja je kostala 480 000€ i neki njihov tamo najveci poljoprivrednik kupio (valjda) 9 komada. Kaze da ce ih za dvije godine sve vratiti, i da onda krece u zaradu?!? Sto on radi s njima, ja ne znam, ali to su ogromne pare, ljudi moji. Tockovi su bili neke ogromne dimenzije, Ratarko je vidio koliki sam, a tocak je bio minimalno duplo siri od mene!!! Kad sam zavirio ispod haube, tamo stoji motorcic od nekih 500-tinjak KS i OGROMNA, ali OGROMNA uljna pumpa i iz nje milijun crijeva ide po cijeloj vadilici.
Oko stroja se okupilo toliko ljudi da je to cudo jedno. Ogromniji stroj u zivotu nisam vidio, i jos sam uvijek pod dojmom...
Koliko je hidrostaticki pogon dobar, a koliko nije nemam pojma. Kolega mi ima neki mali Djuro Djakovic komban koji uopce nema volan, nego samo rucice. Jedna je naprijed-nazad, a druga lijevo desno?!?
Jednom mu je grana od drveta otkinula crijevo i sve mu ulje iscurilo na njivu... Osobno nikada ne bih uzimao kombajn s hidrostatickim pogonom zbog lose konfiguracije terena u mojoj okolici. Da sam oko Osijeka, nema frke, ali ovdje gdje su njive oko 3 jutra, i u svakoj medji je orah ili sljiva, a usto je njiva i nagnuta na 3 strane, neka hvala... Mehanika je tu zakon