dio o neobrađenim parcelama a u najmu postojećem a ne obrađuje se treba specificirat o kojim se parcelama radi i to se bude podastrijelo nadležnima da se zemlja vrati i dade nekome u koncesiju tko će imat plan rada dugoročno, sa investicijama.
manje više jednostavni projekti tipa sjetva pšenice ili tako nešto teško prolaze barem vani, al ok kod njih se zna tko šta radi, večinom kod dugoročnih koncesija se ide na veliki plodored, gnojidba stajskim gnojem jednim djelom, infrastruktura, zapošljavanje, planski rad, ali i pravdanje svake kune ili eura, tako da dvopoljni sustav pšenica i kukuruz ne prolazi nigdje na projektima, morat će se imat međukulture, interpolirane kulture, izvođenje sve infrastrukture za određeno vremensko razdoblje.
treba se ić na to da se ima plan razvoja (a ja znam jer im pomažem da imaju jebeno dobar plan razvoja i projekte) a ne sam da se pokupi zemlja jer uskoro neće niti biti poticaja po ha, znaći nitko nebude kriv što se ne proizvodi a propada se, treba se konkretno reć što se želi i to napravit točno onako kako ste sami predlagali, a ako ne poštujete to nitko nije kriv kad eu krene kontrolirat neke stvari.
kad smo razgovarali sa francuzima, njihovom poljoprivrednom komorom i predstavnicima države, a iznjeli smo način kako kakti mi radimo, oni su nas u čudu gledali, kažu ono što mi radimo i govorimo to njima nikad nebi palo na pamet jer kazne su tako stroge da ni jest nebi imali a da ne poštuju odredbe.
to znaći prvo riješit problem ja moram bit veći od susjeda, moj traktor mora bit najveći, ja čekam poticaj cjele godine i drk... kur.., a u polju uzgajam partizanku (ambrozija)
svaka čast ima ovdje ljudi koje poznajem i to puno njih i bio sam kod njihovih kuća, rade fantastično, ali i ispaštaju zbog onih gore navedenih bez rada, al to je neka druga priča koja vodi u manje više svađe i politiziranje.
ono što treba je konkretni predlog (ne najjednostavniji sam nek se dadu pare jer to ne postoji) što i kako nastupit i što predlagati.
kod nas ima od poljoprivrede veći problem a zove se wanna be poljoprivreda, a oni prvi ispaštaju zbog toga, pre veliki ponos u eu nas bude srozao jer oni poštuju disciplinu i rad kao nizozemci, a ne raskalašenost, đaba nama vrhunski šmek za proizvod kad smo sami sebi štrik za vješanje
ajmo konkretno, ja sam tu, ajmo konstruktivno, večini vas znam imena i prezimena i znam šta tko radi, večina je fantastičnih ljudi ovdje, al ajmo skupa bez obizra tko je stočar, ratar, vočar, povrčar, vinogradar....... i može se napravit.
vaš bogec