• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
Obratite pažnju na dio nakon 10:20min
Da ne mislite da neopravdano iznosim neke činjenice, kao neki...
A u ovome linku od kolege hodor-a piše da husqvarna ima pogone u Kini i Brazilu? 🤔🤔🤔
Pa neki kolege iznose činjenice kao da husqvara radi svoje alate samo u Švedskoj...
Ne znam sad kome vjerovati.. 🇧🇷🇧🇷🇨🇳🇨🇳
 

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
204
Danas sam raspakirao onaj oregon lanac...ima zlatnu spojnicu sa obje strane

View attachment 64674 View attachment 64675
Da, nije ni cudo sto je onakva cijena ovog lanca. Ove spojnice uopce nisu original Oregonove. One imaju crticu na sebi. Ove su mozda cak i kineske. Velik broj zubi sa zlatnim spojnicama upitnog podrijetla, da sam na tvojem mjestu, ja uopce ne bi stavljao ovaj lanac na pilu iz sigurnosnih razloga. Svašta danas trgovci prodavaju u ime profita.
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
180
Nema smisla se prepirat iz koje zemlje je ako je kvalitetno valjat ce ako nije nece. Na ovoj pili od H&S i mojoj 365 pise samo husqvarna sweden ko sta na stihlu pise stihl germany i adresa, a radi se u americi, kini... na mojim stihl alatima nigdi nema di se zapravo rade. Ako zele zapravo prikazat iz koje zemlje je proizvod onda mora pisat made in, product of ili nesto u tom smislu. Ako je na pili klip i cilindar iz njemacke, karburator iz kine, kuciste iz svedske, odakle je zapravo ta pila?
 
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,715
Ovdje piše adresa firme, a ne "Made in Sweden".
Ovo su slike sa 2 starija stroja:
Pila je iz 1994.
20230913_181231.jpg
a trimer iz 2007.
20230913_181215.jpg

Skuplji Stihlovi strojevi imaju naljepnice "Made in Germany", dok na Husqvarni to nisam videl. Naravno, to ne znači da određeni modeli nisu napravljeni u Švedskoj, već samo da to ne piše.
 

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
Da, ja izgleda previše radim s njima, pa su malo tu i tam problematične.;)
 
  • Like
Reactions: ZJ

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Dodati još da svi koriste rasplinjače od 2 proizvođača. Module paljenja nabavljaju također negdje sa strane.
Ispada da su razlike manje nego što to neki snivaju. Eh da, Husqvarna ima pogone i u Brazilu, ali i nekoliko postrojenja u Kini...tak da ono....ljudska glupost i zablude su beskrajne
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Svašta se čita i tu se prenosi kome kaj paše, ja pišem ono kaj vidim sa svojim očima, to je jedino vjerodostojno, a ne bubat kak kome paše, ja kao profi to znam sve.
🇸🇪🇸🇪🤝
 
  • Like
Reactions: H&S

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Zašto se stalno provlaci sumnja da ako je prizvedeno u tako nekoj zemlji nebitno jel kina ili pakistan da tu vlasnik ili vlasnici te firme ne nadgleda i odlučuje o kvaliteti proizvoda od ulaza do izlaza?..
 
Na vrh