Da napišem svoj slučaj od prije 3 godine.
Znači sused moj ima pod sušom kombi Vwt3, koji mu stoji već jako dugo, al još i tablice ima, niti ga je odjavil niti niš.
Imače je stolar, ima obrt.
A ja baš bil u fazi kupnje takvog kombija, reko idem ga pitat ak bu prodal, ma veli budem nema problema, al nezna di je prometna, i to je tak trajalo jedno par mjeseci i nemre najti prometnu, reko dajte da si poslikam tablice pa idemo na tehnički i policiju da prijavite da ste izgubili prometnu, bumo može, bumo, bumo i nikak i nikak, niš mi nije onda bilo čudno, jer kak sam rekel stolar je pa ima posla pa ne stigne. Da bi ja koji dan došel opet knjemu da idemo, i opet nemre, mislim cijena je bila 500 eura, nije neka lova a ja bi kupil kombi za slagati.
Da bi on našel kakti prometnu i išel je on na finu nekaj pitat jer je kombi bil na obrt, i naravno na kombi je zabilježba zbog njegovog poreznog duga.
Uff reko kaj sad, veli on dam ti ga za 200 eura za djelove, reko niš mi to ne znači, ja trebam kombi a ne djelove. Za koji dan ja na policiju sa njegovom osobnom i prometnom, tam se niš ne vidi.
Kao nema tereta kak oni vide, reko idem na tehnički kaj buju oni rekli, opet se niš ne vidi. E do toga djela sam mogel kupit kombi i napravit ugovor ali ne bi ga mogel registrirati, onda sam odustal od njega.
Ali opet mi vrag neda mira idem na finu da vidim kaj buju mi oni rekli, hmmm dug je preko 650 000kuna, i kaj bi ja sad mogel, mogel bi platiti procjenitelja koji bi došel procijeniti kombi i onda za kolko bi on procjenil ja bi tu lovu moral uplatit u državni proračun, nije mi se to sve skupa dalo natezati, jer onda opet nebi bil siguran da bi njemu skliznuli zabilježbu, vjerovatno bi al mi se to nije dalo i koštalo bi me više od samog kombija. Stim da bi se njemu dug smanjil a on za kombi nebi niš dobil nego bi ja cijenu kombija moral uplatiti u državni proračun. Uglavno maknul sam se i nisam ga kupil. Zavuzlama samo takva. Ak nije sve čisto bolje ne ulazit u rizik.