• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 533 crni dim

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
148
pozdrav ekipa evo napokon prije par dana sam završio projekt imt 533(englezer)već sam ovdje pisao o traktoru imao je problema s mjenjačem(nije imao spore brzine)uzeo sam ga pod račun,znači izmjenjao sam semeringe na kotačima,semerig pogona bosch pumpe,emernig kardana,španer lanca pogona,ac pumpu,crijeva od goriva,komplet ispuh,cijevi od vode,ulje filtere ulje u mjenjaču,sredio instalaciju itd....traktor uredno pali radi vozi i dobro vuče ali pod opterećenjem mi dimi crni dim,nije strašno i previše ali eto dimi,stavio sam nove indijske uloške dizni i opruge dizni,(dizne naštelane na 120 bari)jedna dizna je već nakon pola sata bila neispravna,pa sam vratio stari uložak,jučer smo s njim frezirali oko sat i 15-20 min i kad se zagrije u radu pritisak ulja ne pada ispod dva bara iako mi je kum donio iz Ciaka rijeđe ulje(10w40) umjesto Ininog super 5-15w40,također nije ni ulja ništa porošio,ponekad se prilokom motanja na neravnom terenu čuje kao da neto lupne s lijeve strane negdje kod zadnjeg kola moguće da je ležaj ili neto s paknama,do čega bi mogao biti to što dimi crni dim??obzirom da ce traktor godišnje raditi 50-ak sati ima mi smisla zamarati se s tim što dimi.....u prilogu video link kako pali i radi na leru...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,148
Skini crijevo sa usisa i probaj bez filtera, ako je isto samo gas.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,148
Na videu se ne vidi dim tak da ja nemrem reči kolko je to dima i jel to tak za delati.
Vidim da dobro pali, predpostavljam topal, i da si ga lepo okrečil i uredil, ali dima ne vidim.

Najnoviji postovi

Na vrh