Ovo nije vrt, ne znam kak vas to na vrt podsjeca i odmah sam napial da je slika postavljena zato da bi se docaralo kakvi su uvjeti... Tu je na povišenom djelu bil napravljen silos na zemlji. To je bilo prije par godina(ne znam tocno) i bilo je kišno... A ovo di je on stal u blatu je trebal proci i privesti se na rikverc na povišenom djelu. Zemlja je tu teška, nepropusna, pije ko spužva i ostaje dugo takva. Slavonci par sati iza kiše idu u polje a mi tu deset dana nemremo niš.
A kaj se tice cekanje uvjeta, mi onda nikad ne bi vozili gnoj jer su uvjeti cesto ovakvi od kad se bere kuruza pa do sjetve kuruze,a nekad i duže(osim ak je iznimno suho kak je bilo ovu jesen), a negde između treba orati, jel tak? A prije oranja treba izvesti gnoj, jel tak? Najmanji traktor s kojim sam vozil je bil 549 i to je bila muka jer je išlo na jedan komad kaj je uzbrdo. Nije bilo jako mokro ali mu je svejdno bilo teško i imal sam problema.
Sve je donekle dok je prikolica puna i dok opterecuje traktor, ali kad gnoj ode dalje nazad pocinju problemi...
U glavnom, ono kaj sam htel reci je to da je 533/539 preslab i prelagan za prikolicu za gnoj osim ako imaš idealne uvjete, dobar teren, ravno, suho itd...
Ja za svojeg 533 prikolicu za gnoj kopcim samo ako imam negde do 100 bala(kockica) dopeljati. Onda mi je zgodno na njoj, gnoj nismo nikad s njim vozili, ni nebumo..