• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 kontakt brava

bogaST93

Novi član
Tu od
21 Sij 2026
Poruka
1
Pozdrav ekipa ako moze mala pomoc uglavnom kupio sam novu kontakt bravu za navedeni traktor i brave se iza razlikuju jedna od druge drugi sistem spajanja nazalost mehanicara auto el u blizini nemam pa ako mi netko moze pomoc kako da ispravno spojim novu bravu bija bi zahvalan 🍻
Stavio sam slike nove brave i zica koje bi trebalo spojit na nju

Prilozi

• IMG-20260117-WA0034.jpg
    IMG-20260117-WA0034.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 29
  • IMG-20260117-WA0035.jpg
    IMG-20260117-WA0035.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 29

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,769
Hajde ti sad nama napiši s koje si oznake na staroj bravi skinuo koju od tih žica, koje boje, pa ti netko od nas bude dalje sve objasnio.
Ili napiši koja ti od tih žica napaja koji potrošač.

Ja sam se nagledao koje kakvih instalacija za isti tip traktora i znam da je pravilo - da nema pravila s bojama na starim traktorima i motornim vozilima, pa se ne bi usudio pogađati.

Radije bi da si mi pokazao snop crnih žica, slijedio bi "isti posao"...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,585
Mi preko televizora nemremo, ali ti bi trebal prvo saznati koja od ovih žica je dovod (+) a onda bi več bilo lakše pronači koja žica daje struju na koji potrošač.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,769
Ja se nemam namjeru upuštati u pretpostavke, "iako mi je donekle jasno koja žica tu za što služi".
Danas u eri milijun mobitela na pol milijuna duša, trebao si je forumaš fotografirati zatečeno stanje, pa onda raskupusati, ili zapisivati na papir. Crvena je bila na tom broju, zelena na ovom itd. No dobro tako je kako je.

@bogaST93 imaš ispitivač za 12 V, ili nekakav unimer?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,585
Ja bi isto od crvene krenul sa probir lampom ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,585
Ja bi čatu pital.
Imam 6 žica. Crvenu, sivu koja vuče na bijelo, crnu, ljubičastu i dve zelene od kojih je jedna svjetlija a druga tamnija.....
Tu gugl i čato ne pomaže, samo instrumen i glava sa ramena.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,769
U najgorem slučaju, ako nema, ne treba za to riješiti niti probna lampica. Može to biti gotovo za par minuta, napojim jednu žicu vidim kaj je zasvijetlilo, drugu, treču i to je čas posla, makar nisam siguran za druge, ja bi to i tak odradil.

Najnoviji postovi

Na vrh