• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 uređivanje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
I to ti je to, dalje slikal nisam ali makina je gore i veselo mumlja.
Još ovo leto napravimo 1 servis i onda more u nove pobjede.

Dijelovi su strava i užas.
Da taj motor ide rastavljat neko ko ga je konstruiral prije 50 let čudil bi se kak to uopče radi.
Dugo nisam na IMT-u takav posel delal i moj je zaključak da je s tim traktorima gotovo jer nema više dijelova za kupiti.
Sve proizvodi iz eu koje treba pripasivati i boga moliti da se ne pokvare prije ugradnje....

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kakvi su ti klipi na odnos onih orginala? I na kolko leteće stežeš? Kaj ima opće za kupit de još orginal djelova kaj?

Edit:
Sad vidim kaj si napisal za djelove.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Orginal više nigde. To ako slučajno još neko ima kakve stare zalihe ali za motor mislim da toga više niko ništ nema.
Gle klavijaturu, od 533 pripasana na motor ali ju odozdo treba pločicama podložiti jer su konzole kratke a lufta več sad ima više nego stara, kak i pumpa ulja. Bitno da je na njima odlijano MF.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ne, kupili smo novu jer je stara (isto zamjenska ali drugog proizvođača) bila ukopana tam gde ventile pritišče.
Brtvila auto cobest, bolje da sam ih doma rezal od klingerita.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kaje najgore svaki dan su sve lošiji djelovi ti zamjenski, još malo se nebu sčega imalo kaj slagat. Manje više svi imt imaju svoje motore samo?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Industrija motora i traktora je u svoj proizvod uglavnom ugrađivala motore industrije motora rakovica. Osim tu i tam kojeg Fiata, Rumunja, Mečke i Dajca kaj ja znam.
Počelo je raspado i logički je tak i moralo završiti

O

ObrisanŽ28

Guest
Ma ima još za motor se nađe dobrih dijelova.
Od kolbenschmidta ima sklopove.
Glave su te indijske lošije ali što je tu je.
Dobar posao. 👏

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Nekad smo takve imr motore pripasivali koje kud na koje kakve stare traktore za koje nije bilo dijelova i bili su na cijeni.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ma ima još za motor se nađe dobrih dijelova.
Od kolbenschmidta ima sklopove.
Glave su te indijske lošije ali što je tu je.
Dobar posao. 👏
Ima, a gde se peku sklopovi?
I kaj ti vredi staviti kvalitetan sklop kad se bu vrtelo na nekvalitetnim ležajevima u koje bu pumpala turska pumpa ulja a kompresiju bu morala podnesti ta indijska glava motora u koju buš nagural česke dize i to sve skupa buš pokrenul s bratelovim kvačilom....
Jednostavno sklepač sa svih strana svijeta.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Najbolje je kad nema manometra, ona nema ni briga. Lampica je zakon.

Pritisak ulja je dovoljan ako na leru zagrijan traktor ima 0.5 bara.

O

ObrisanŽ28

Guest
A imaš pumpi sad simpson, neka bga engleska nije loša i tešanj skupa ako još ima.
Ležaje sam kod lovre neke talijanske uzimao i kotor ako ih ima još.
Nađe se samo moram u 10 trgovina ići.
Ma bude to vozilo.

Najnoviji postovi

Na vrh