• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 540

• Temu pokrenuo ferari 540
  • Datum prvog posta

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ma Muha, ti si to montiral po muhanicarski i zato nije lak spada
Da ti je to Plus montiral po elektricarski, to bi sljakalo
Oprosti, ali ja u praksi nisam nikada radio s "takvom instalacijom" i ne bi se usudio montirati ju čak niti "muhaničaru".

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ja sam sebi stavil licnaste kabele, a sve zarulje su polotane.
Nijedna nije zgorela prek 20 godina.
Sreca pa delam malo sati.
Za dugi vijek zarulje je bitno da ima dobar kontakt. Zato moje imaju fiksni kontakt i ne pregaraju.
Nepotrebno je žarulje lemit ako su dobra grla tj. ako žarulja sjedne na knap, samo zajebancije oko izmjene kasnije kaj bi trebal bit posal od 25 sekundi.
Moje nisu zalemljene na 549 pa duraju već 5 godina, moraju bit HELLA-ine ili neke kvalitetnije proizvodnje i nema greške...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da li je bolje uzeti jeftine lampe i zalemiti , za razliku novaca skuhati čobanac ili kupiti lampe koje imaju ime i prezime i slušati gladni želudac .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ja bi to usporedil sa Lidl alatima i onim nekim drugim alatima.
Isto ostane za čorbanac.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
A s jeftinim lampama za par mjeseci trebaš bunt izolirke i drota da ih podkajlaš i taman kad misliš da si ih učvrstil otpadne boja sa sjenila.

Na kraju juha u kocki

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Otvoriš lampu kad ono ...Neznam kam ove spadaju u skupe ili jeftine?

Prilozi

• IMG20230311161108.jpg
    IMG20230311161108.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 27
  • IMG20230311161112.jpg
    IMG20230311161112.jpg
    27.6 KB · Pregleda: 26
  • IMG20230311161120.jpg
    IMG20230311161120.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 27

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Skombiniral sam ja njih nakraju sa onim kaj su nekad kod Pejića koštale 21 ili 22 kune a imale su pet puta bolje grlo nek ovo smeće...

Prilozi

• IMG20230311161704.jpg
    IMG20230311161704.jpg
    35.4 KB · Pregleda: 18
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ja pred nekih 4 - 5 godina stavio tu gotovu instalaciju na 540. Osigurao od vode i evo sve dela bez greške, jedino Zetorova kutija osigurača, a žice u toj instalaciji su isti ***** kao i kabel u Pevecu, samo je onaj u Pevecu omotan pa ne vidiš.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dok se ljudi potrude i ovako obnove svoj traktor:
IMG_20230626_193001.jpg
IMG_20230626_193014.jpg
IMG_20230626_192944.jpg
To je za puke promatrače fantazija i praznik za oči. Za auto električara je to noćna mora. Sve je izvanredno pofarbano, više nigdje nema čistoga lima.
Tko dobro poznaje ovaj tip štop lampi zna kako se ugrađuju, montiraju i kako dobivaju masu.
Žarulje su sulfitne, nisu baš pogodne za lotanje žica na njih i ja prvi to nikad nisam radio niti to ikome bi preporučio.
Uza sve ostalo pofarbane su i sve žice, pa treba očistiti sve završetke sa kabel stopicama. Ako ih odrežem i jednostavno i brzo ugradim nove kabel stopice, dobivam taman malo kratke i napete žice.
Masu moram dopeljati s dodatnom žicom jer bi gazda poludel da mu ošmirglam rubove rupa za štop lampe, radi imanja mase. Blatobrani su farbani posebno i ugrađeni na friško farbani zadnji most, opet nigdje dobre mase. Dio žica je naravno u mehaničkom prekidu, na prednjoj strani blatobrana je pozicija i žmigavac s istim problemima.

Tiho sviraj, pjesmu ljubavnuuuu, tiho sviraj, ali boju mu ne diraj - da bi dobil masuuuu. ;) 🎵 (baš su grdi ti novi smajlići :devilish:)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@vlč.puknuti nisam, glup sam kao top...
OK gazda nije imel niti obične špreng šajbice, a ne još i "američke" zubate, naj me zahebavati, ja sam z toga splival kak bog zapovijeda, kam bi došel da bi čekal na tvoju zakašnjelu propovijed :ROFLMAO:

PS
popuješ :ROFLMAO: ;) :devilish: de ti treba i ne treba, jer to ti ni Evanđelje po Luki, neg "na muki". Kakve bi ti nazubljene šajbice pomogle za zmontirati "te" štop lampe, malo si ih pogledaj i razmisli ? :ppozdrav:

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Problem je s tim starim, obično prekratkim žicama.
Ja se s tim ne umaram. Cvikcange, cvik i novi peterožilni kabel u lampu tak da imam odmah i masu direkt na lampu.
Kome paše dobro, a kome ne.... barem se ja ne moram s tim (danas ima mase sutra ne) zamarati.

Nema dugo sam video na temu loše mase postavil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
ma baš su vam grdi ti novi smajlići)
Slažem se, ali mene se oko toga ne pita tak da..... šuti i trpi.
Ili koristi svoju privatnu riznicu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nemojte mi to više delati, da to više nisam vidio..IMT mora biti orginal ....ni slova više .
Mastan , dimit, sliniti , sve..čak i te cviljave bremze nitko ne zna prekopirati ..ni slova više

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako mora .. da zadovolji formu zakona , nitko ne bi zanemario instalaciju kao na IMT traktorim da je valjala kad je bila nova ...sve lampe su radile samo kor preuzimanja .
Sad kad treba svako malo na tehnički došlo je do grla .
Štop svijetla rade pod ručnom , to ne traži ni jedan propis ni u jednoj bivšoj i ne radi ni na tomo vinkoviću .
Samo IMT ima rastopljene štop lampe .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pa kad su ručna i nožna isti sistem koćenja....
Trebal ti je tata 560 kupiti pa nebi svetlilo :ROFLMAO:

Dok su bile Saturnusove lampe radilo je bezgrešno godinama.
Jedino kaj mi se nikad nije svidalo je mjesto i izvedba štop šaltera i ona glupa osigurač kutija na 533- 539.
Ovi ostali još i nekak.

Najnoviji postovi

Na vrh