• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 540

• Temu pokrenuo ferari 540
  • Datum prvog posta

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,471
Za bedake sila nosivosti jednog vijka M12 je veća od 4t , možeš tačno izguglati prema tabeli silu kidanja. Ako je u sklopu 12 komada, to je ostvarena veza spoja 12 puta pojedinačnog vijka ilu
I 12x 4, što prizilazi da je sklop stegnut silom od 48t, da bi se odjednom pokidalo 12 vijaka potrebna je mnogo veća sila od tog možda i 30% veća, što traktorska snaga to nemože ostvariti u najnizoj brzini niti u kojoj situaciji.
Ja znam da je on u pravu, on je uvijek u pravu.
Pusti mene dali sam u pravu ili ne, ti vidi za sebe dali si prema sebi u pravu. Kažes vijci zalijepiti, kirnovani, nekad zapecani, to je protiv odvrtanja ali oni vijci sa tvoje slike se nisu odvtali oni su popucali, koja od ove tri metode sluzi protiv kidanja vijka, niti jedna od nabrojanih. To ti je bio indirektni savjet. Šta je tvoje znanje i literatura mene ne interesuje ali me zainteresuje ostavljen tvoj komentar.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,545
Pa bedak te nije pital nosivost jednog vijka, niti nosivost sklopa, ni silu kidanja istog. Pital te je s čim si stegnul (sad po novom navodu)svaki vijak silom od 4 tone. Prije je bilo 40. Čitaj kaj si napisal post prije

Najnoviji postovi

Na vrh