• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 540

• Temu pokrenuo ferari 540
  • Datum prvog posta

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,475
Za bedake sila nosivosti jednog vijka M12 je veća od 4t , možeš tačno izguglati prema tabeli silu kidanja. Ako je u sklopu 12 komada, to je ostvarena veza spoja 12 puta pojedinačnog vijka ilu
I 12x 4, što prizilazi da je sklop stegnut silom od 48t, da bi se odjednom pokidalo 12 vijaka potrebna je mnogo veća sila od tog možda i 30% veća, što traktorska snaga to nemože ostvariti u najnizoj brzini niti u kojoj situaciji.
Ja znam da je on u pravu, on je uvijek u pravu.
Pusti mene dali sam u pravu ili ne, ti vidi za sebe dali si prema sebi u pravu. Kažes vijci zalijepiti, kirnovani, nekad zapecani, to je protiv odvrtanja ali oni vijci sa tvoje slike se nisu odvtali oni su popucali, koja od ove tri metode sluzi protiv kidanja vijka, niti jedna od nabrojanih. To ti je bio indirektni savjet. Šta je tvoje znanje i literatura mene ne interesuje ali me zainteresuje ostavljen tvoj komentar.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,547
Pa bedak te nije pital nosivost jednog vijka, niti nosivost sklopa, ni silu kidanja istog. Pital te je s čim si stegnul (sad po novom navodu)svaki vijak silom od 4 tone. Prije je bilo 40. Čitaj kaj si napisal post prije

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,475
. Čitaj kaj si napisal post prije
Ne umiješ ni procitati a hoćeš da nekog ispravljaš, sila kidanja ili razdvajanja sklopa. Jel vijak sklop. Šta je sklop dva ili vise dijelova, u ovoj varijaniti se radi o čvrstom rastavljivom sklopu koji je stegnuti vijcima , sila stezanja sklopa je zbir svih vijaka. Ako nezanas šta je sklop onda nemoj da se praviš pametan jer i nisi. Nisam napisao silu kidanja vijka već sklopa.
sila kidanja ili razdvajanja sklopa je više od 40t.
Nije problem, ja odavno znam tvoj koeficijent

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,547
E jebi ga, nismo svi pametni ko ti. Ja sam bio uvjeren da moment ili kilo ključ određuje silu stezanja. Samo do nas zaostalih i nepismenih još nije došel taj koji je podesiv do 4 tone . Makar ti si od onih, kaj dijete zna kaj su 4 tone
A za koeficjent ne brini, nisam još dogural do milicajca

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,475
Opet lupas gluposti ja jasno opisao ali tebi nije jasno, pisao o sili potrebnoj da se pokida 12 vijaka ili rastavi spoj. Sila kidanja M12 vijka 10x9 je 5 tona a sila kidanja ili razdvajanja takvog sklopa od 12 kom je 60t.
Ti si pobrkao lončiće, sila - momenat zavrtanja vijka je nesto drugo. Sila pritezanja SPOJEVA ili sila nosivosti vijka je jedan termin, sila kidanja tog vijka se ne smatra silom kojom se lomi vijak ključem već silom koja je potrebna da se pokida stablo vijka djelujući silom na razvačenje stabla vijka. Ajd još koju glupost.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,092
to je protiv odvrtanja ali oni vijci sa tvoje slike se nisu odvtali oni su popucali,
Kak si ti to zaključil da se nisu odvrnuli/popustili vijci?
Glavni problem na tim traktorima i je popuštanje tih vijaka , a vlasnici tjeraju tak dugo dok ne pokida vijke.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,547
pokidala ili je u pitanju pretegnutost vijaka
Evo još koja glupost. Jel sam ja pisao o pretegnutosti vijaka ili ti🤔. Velikim slovima VIJAKA , NE SPOJA.
I da , zaboravio si pojasniti usljed koje sile puca takav spoj, tlačne, vlačne ili centrifugalne na odrez 🤔

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,475
Kak si ti to zaključil da se nisu odvrnuli/popustili vijci?
Glavni problem na tim traktorima i je popuštanje tih vijaka , a vlasnici tjeraju tak dugo dok ne pokida vijke.
Evo još koja glupost. Jel sam ja pisao o pretegnutosti vijaka ili ti🤔. Velikim slovima VIJAKA , NE SPOJA.
Zavarene - zapecane matice,. Jedan od navoda je takav.Dali se mogu odvrtati?? Po meni nemogu. Ako popucaju a nisu se odvrnuli ili nemaju dovoljnu čvrstoću ili su pretrpjeli pretezanje treće nema.

Najnoviji postovi

Na vrh