Start sprej izbjegavati u sirokom luku kad se radi o IMR motorima... Bas ga dobro i ne podnose, a naviknu se na njega (ne znam na koju foru) i bez njega vise nece upaliti.
Inace, skini brizgaljke s motora i odnesi ih majstoru da provjeri pritisak i mlaz kako izbacuju, po potrebi prestelati, ili jos bolje kupiti nove uloske brizgaljki. nastimati kut paljenja, a ako ni to ne radi, bosch pumpa majstoru na servis.
m34 motor pali kao lud u svim uvjetima, pogotovo ako ima brzi anlaser, mada i s onim sporim pali ko mina.
takodjer provjeri je li ti grijac ispravan.
Postupak paljenja po zimi: Gas na pola i vise, kontakt, kljuc za paljenje u lijevu stranu na prvi zub (H) i drzati 10-ak sekundi, kljuc u lijevo na drugi zub na paljenje s ukljucenim grijacem (HS) i traktor bi trebao upaliti, cim se javi, smanji gas dok se motor ne zagrije, da ne radi na hladno u visokim okretajima.
Moj 539 na kojem je motor stvarno los, na -15 je ove godine upalio iz drugog pokusaja, sto je po meni super rezulat, posto nema zatvorenu supu. U motoru je bio antifriz koji je takodjer bio hladan.