Petretic549
Dobro znana faca
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,437
Hvala puno!! 🍻
A što ste točno radili na klipu ako nije tajna?
A što ste točno radili na klipu ako nije tajna?
Da, klip je metalni.
Mjere ti nemam pojma, onak od oka. Manžeta je 5mm, znači da sam na ovom s slike stavil prvu oko 10mm od čela klipa, pa je ostavljeno oko 7 mm razmaka i ugrađena je druga, pa onda oko 10 mm do O-ringa ili karike, ovisi kaj buš stavljal.
Ovaj cilindar je od 533 i bušen je na 80.
E sad, u tebe je 560 a on ima nazivni promjer 83 pa bi kod tebe bilo idealno bušiti na 85 jer buš takve manžete naj lakše našel. Ako ima mesa na cilindru buši ga 90 jer buš imal puno jači, ali mrvicu sporiji hidraulik, a manžeta ima u pekari za kupiti.
Klip mora imati u cilindru barem desetu lufta i tokar se mora poigrati kad buši cilindar i dobro ga pocentrirati.. Znači tokar mora znati svoj posel.
Zaboravih, manžeta imaš ovdje svakakvih
http://www.elasto.hr/Files/Elasto_2013_Katalog.pdf
ili
Brtve klipa | Hidraulika Brtve | Tehnika brtvljenja | Katalog | HANSA-FLEX Shop
Mislim da bi razmaci otprilike bili takvi.Oke, sada generalno znam na čemu sam, samo me još zanima taj raspored važi i za 560 kakav je na 533? Mislim na razmake što ste rekli.
Još jednom hvala na pomoći i savjetima! Budem stavil slike radova kad počnemo
J lukaci ti je sve odgovoril, a mislim da sam negde i napisal da treba tokar znati svoj posel i nalogodavac znati kaj hoče da mu se napravi.Muha, kaj je dovoljno cilindar istokariti? kaj ga ne treba honati?
Moze bit da ti je nosac pumpe hidraulike puka to jest jedna strana to ti se najcesce dogodi i posljedice su ti da ako ti i drugi nosac pukne djelovo pumpe ce ti popucati zupcanike i sve ce se polomitihidraulika na imt 560
Dali mi može netko reći kad dignem malo veči teret na hidraulik pod manjim gasom iz getribe se čuje
dosta jako tok..tok..tok..tok ali normalno diže kad se ugasi hidraulik lagano pada
😂😂😂 Bolje ikad nego nikadCare ti odgovaraš na post iz davne 2010...sumnjam da mu se čuje još tok...tok...tok?