• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ma meni je problem što taj traktor radi na sip ciklo 100 mlinu i ima dosta posla u jesen što se tiče meljenja pa mu spori kardan jako puno znači ali me muči kaj jedino on ima takav glupi izlaz za kardan da trebaju kraći kardani, recimo pribavili smo si veći rasipač umjetnog gnojiva koji je taman za njega a kardan na rasipaču je predug i rasipač nema klasično vratilo za kardan. Pa me zanimalo ako bi se iz vana mogle vaditi osovine kardana tako bi zadovoljio obje potrebe jednim zahvatom, e sad ako bi on mogao sa brzim kardanom raditi sa mlinom čekičarem nitko sretniji od mene jer je traktorić stvarno mrak..
Željkokž jesi ti s 560 radio neki posao šta uključuje sličan mlin, kako se traktor ponašao ? Mene je malo strah pregrijavanja i da će se motor patiti..

Stjepan IMT-560

Novi član
Tu od
28 Svi 2019
Poruka
1
Poz. Molim pomoć! Na IMT 560 kad dam pun gas tako i ostane ne oduzme ga. Dali je otisla bosh pumpa ili da je u pumpi zaglavilo nesto jer vani sve šljaka i vrati gas na ručici gasa.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Zaglavil je ventil koji se utakiva u glavu i šteka. To se da ispolirati ako nije jako zajeđen i za taj zahvat treba skidati gornji poklopac boš pumpe.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kupio sam glanc novi kombinirani sat da počastim malo 560, sad je pitanje kako šta spojiti? Što znače ove oznake B na jednom kontaktu i T na drugome?
20996 20997 20998

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod mene je skroz drugačije ali B napajanje plus sa kontakta čudno t možda masa srednja i zelena sijallca pozicija plava sijalica dugo svjetlo crvene sijalice kontakt tanja žica od alternatora ulje žica od indikatora kontr goriva žica od plovka i temperatira žica od indikatora temp u termostatu .

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kaj je na sat potrebno dovesti masu? Kaj ju ne dobije on preko onih učvrščivaća?

P.S. di se nalazi indikator za temp vode ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Trebal bi dobiti masu preko toga ali to je loša masa. Najsigurnije žicu podmotati pod držač.

Indikator je gore na kucistu termostata

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Koja je cijena generalke za imt 560 stari tip...znaci da se sve napravi kak treba i koje dijelove stavljati...i kolki je zafrkancije s kocnicama i kolko one kostaju ?

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kočnice su najmanji problem za riješiti, jednostavne jako. Ja mislim da je mene ispalo 1000kn po kočnici ali sve novo do zadnjeg šerafa, ne sječam se točne cifre!
O generalci se već pričalo i ispravna generalka se bez 1000 eura ne može napraviti znači kompletno sve.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Soma eura ali bez ruku, jedino ako znaš sam ili imaš susjeda, prijatelja...

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Meni nije jasno zašto se ne bi isplatila odraditi generalna motora ako su hidralika, mjenjač i diferencijal zdravi? Po meni se motor uvijek isplati urediti ako su ovi navedeni dijelovi zdravi!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To se ja malo šalim, zato se na kraju posta onaj i smije, jer kad nekom veliš da za generalku treba pripremiti tolike novce on veli da se ne isplati.... da kupi drugoga, a ne vidi da bu kupil istoga, za generalku........

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako treba raditi komplet motor i kočnice, može se zaključiti i da je ostalo u banani (ili možda ne ?).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako je traktor na oko dobar i donekle održavan (nije ubit) onda ne mora biti da je ostalo loše.
Dobri i izdržljivi su mjenjači na njima. Kuplung bu u generalki ionak složil znači ostal mu je eventualno hidraulik za nekad kad se pokvari.
Velim, ako nije zapušten uvijek se isplati jer se bu kroz kratko vrijeme vratilo uloženo.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ako treba raditi komplet motor i kočnice, može se zaključiti i da je ostalo u banani (ili možda ne ?).
Aha, Muha nisam skužil, ma ja sam alergičan kad netko kaže za IMT da se nešto ne isplati po njemu sređivati. Tak da mi bi vas prosil nemojte niš zameriti...

Isto što je i kolega muha rekal. No doduše ako je traktor dosta dugo bez kočnica i u brdovitim dijelovima, ja se bojim da je mjenjaču vađena mast, jer iz mog osobnog iskustva 567, a vjerojatno i 560 je muka Isusova ušaltati u nižu bez da se uspori kočnicama...
Ako traktor ne cuka u vožnji i dok se kreće iz mjesta kod kretanja to može značiti samo gas, krčanje treba zanemariti jer to je detalj po kojim su bikiči prepoznatljivi 🤭😝

Najnoviji postovi

Na vrh