• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

O

ObrisanŽ28

Guest
Budala jednom rječi.
Ako već tako loš onda ugradi grijač za vodu.
Ili popraviti motor.
Dobro im se da ovako patiti

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Ovo sa puzajućim brzinama je sigurno super stvar, ja sam išao gledat nekakav IMT 5105 čovjek koji ga je kupio htio je pogonit frezu za kamen 120širine i po motoru je on to mogao,ali po brzini kretanja ne, falile su mu te pužne brzine.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Nisu pužne, već puzajuće ;)
IMT-ovci su to u prospektu preveli kao worm gear, a ne kao (ispravno) creep gear. :hahah:

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Hvala na ispravku, prvi put sam napisao, puzajuće, a drugi put pužne mislim da bar mi agrarci znamo puž nit trči nit leti već🐌, kolega ZJ živio ti meni :ppozdrav:

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Naj se srditi.
Svi ovdje učimo i svatko nekaj zna :)

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Dok se došlo do tih traktora pregazilo jih je vreme. A uostalom, tu pri nama, u Zagorju se nemaju de ni okrenuti, a da ne završiš na sudu jer si susedu njivu zgazil.
Pri meni se niti sparkirati nemre😆.
Ima jih po Slavoniji i Srbiji još tu i tam.
Jednostavno nisu zaživeli.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
5170, 5200, a najvekši prototip i najjači traktor u ono vrijeme 5500. Ta tri se zmislim. Mislim da je bilo još nekih modela al se ne sjećam više. Tipkaj malo. Google zna

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Bili su 5106 i 5136, tkzv. Brena, a bili su i oni modeli bez prednje vuce kojima ne znam brojeve.
Nema ih puno, ali ni nisu za neki posao.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Baš tak. Da su bili za nekaj opstali bi.
Sad, da li nisu zaživjeli zbog neisplativosti ili zbog rata, to ne znam.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma fučkaš te bez prvog pogona, ovi veliki su bili zmajevi, ali kaj onda ih nije ni puno napravljeno? Ali ima ih baš puno koji izgledaju moćno.
Tipa 5170?

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
5270...5360 nekad harali kombinatima
Velik motor (v12), mjenjač ok...ljeti kao da sjediš u mikrovalnoj

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Ne mogu ni bit zastupljeni kod nas kad je zadnji proizveden prije vise od 20 godina. Ako su radili po kombinatima do sad bi se raspale i felge. Ovi sto su bili s mercedesovim motorima vecinom je samo on valjao, ostalo tako tako.
U blizoj okolici viđam samo jedan 5136 i to stoji. Nije u pogonu.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Kak sam rekao.
Pregazilo jih je vrijeme.
Danas, gabaritno, puno manji traktori razvijaju veću snagu, ali nemaju nešto što imaju ovi dinosauri.
Težinu

O

ObrisanŽ28

Guest
Mi nemamo ni parcele za velike traktore našu poljoprivredu je isto vrijeme pregazilo.
Parcele male i 50 vlasnika na jednoj pa ti radi.

Najnoviji postovi

Na vrh