• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

integrirana proizvodnja

S

Slaja

Guest
Da li je nekome već izašla kontrola?
I mene zanima??? Trebaju doći i kod mene ovih dana pa me zanima šta sve traže od papira? Vodio sam neku dokumentaciju o prskanju i gnojidbi, ali ne znam jeli to dovoljno ili treba još nešto?

DELO1

Član
Tu od
9 Ožu 2009
Poruka
378
Kontrola meni bila još u lipnju, sve bilo ok dobio zapisnik i rješenje da je ok
Što traže, pa sve traže nisu pravili problem oko bilance gnojiva ali su vodili jako računa o gnojidbi i dušiku a zaštita mora biti 100% ok, analize zemlje do godine na svim česticama, obavezno plan plodoreda u 5 g itd...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Meni su bili početkom srpnja, kao što je DELO, petogodišnji plodored, plan gnojidbe za slijedeću godine + ostale potrebne tablice.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Znači ni ove godine nema teoretske šanse da dobijemo više od 350kn/ha, sada si već ozbiljno razmišljam da li to sve ima smisla i svrhe pošto taj iznos ne podmiri moje troškove koje imam u proizvodnji upravo radi zahtjeva int proizvodnje.

29.177.955kn za int / cca 80 000ha = crkavica od 350kn/ha

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Pozdrav integrašima.
Pitanje, evidencija : njega usjeva/nasada
Šta konkretno pišete?
Glupo mi pisati njegu usjeva prskanje ili npr kultivacija kad točno piše evidenciji o SZB kada sam i šta prskao isto tako i za gnojidbu ?

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Pozdrav integrašima.
Pitanje, evidencija : njega usjeva/nasada
Šta konkretno pišete?
Glupo mi pisati njegu usjeva prskanje ili npr kultivacija kad točno piše evidenciji o SZB kada sam i šta prskao isto tako i za gnojidbu ?

Itko.... ?

DELO1

Član
Tu od
9 Ožu 2009
Poruka
378
Pa nema se što drugo pisati, ja za okopavine pišem kultivacija, na oziminama ne pišem ništa, voćnjak frezanje i malčiranje
Inače nadzor mi ove godine već bio, još nisam dobio riješenje...

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
koji je rok za upis u upisnik integrirane proizvodnje i što sve moram uraditi,kakav nadzor,gdje analizu tla idr.

Najnoviji postovi

Na vrh