• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kad si ti jaki 💪🏻💪🏻💪🏻

Evo malo testova šrafštoka/stega ili kako već tko zove...
Moj ne željeni test.
Prije puno godina sam kupio jedan veliki i među ondašnjim meštrima "razvikani", skupi škripac / šrauštuk u trgovini s auto dijelovima. Doma mi je služio super.
Onda smo morali u goricama / vinogradu, izbetonirati betonsku gredu s šarafima promjera 16mm za fiksiranje roženica / rogova.
Taj novi šrauštuk sam montirao na fosnu / drvenu dasku debljine 50mm. Uzeo sam cijev i krenuo svijati krajeve šarafa u kuke. Nakon par silovanja puknuo je taj novi šrauštuk kao lubenica.
Nakon tog iskustva išao sam u izradu čeličnog, bočne stranice od debelih pločevina, a gornja površina od federplate američke samohotke. Vreteno / špinglu sam koristio od puknutog šrauštuka.
Imali su moji kolege varioci dva dana vražji zadatak, to zavariti, jer bi iza svakog hlađenja var šprungirao / pucao. Nakon dva dana kemijanja je zavaren i tako drži dan danas.
Dobio je toliko batina kao da je u kovačnici, a ne u neobičnoj garaži, još je u odličnom stanju.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Moj ne željeni test.
Prije puno godina sam kupio jedan veliki i među ondašnjim meštrima "razvikani", skupi škripac / šrauštuk u trgovini s auto dijelovima. Doma mi je služio super.
Onda smo morali u goricama / vinogradu, izbetonirati betonsku gredu s šarafima promjera 16mm za fiksiranje roženica / rogova.
Taj novi šrauštuk sam montirao na fosnu / drvenu dasku debljine 50mm. Uzeo sam cijev i krenuo svijati krajeve šarafa u kuke. Nakon par silovanja puknuo je taj novi šrauštuk kao lubenica.
Nakon tog iskustva išao sam u izradu čeličnog, bočne stranice od debelih pločevina, a gornja površina od federplate američke samohotke. Vreteno / špinglu sam koristio od puknutog šrauštuka.
Imali su moji kolege varioci dva dana vražji zadatak, to zavariti, jer bi iza svakog hlađenja var šprungirao / pucao. Nakon dva dana kemijanja je zavaren i tako drži dan danas.
Dobio je toliko batina kao da je u kovačnici, a ne u neobičnoj garaži, još je u odličnom stanju.
O kojem se škripcu radi (mislim na onaj koji je puknuo) ? Ako se smije znati koji je proizvođač ?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nekakav ruski, robusan, veliki je bio, lijevani, ali nema više tog dučana, godinama. Prošle su godine. Vreteno i matica drže i dan danas u SSM zavarene izvedbe.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Ima neka univerzalna pjena za čišćenje pa s finim rotočetkom očistit , pa našpricat cink sprey.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
IMG-b0d9425f1bf8c24f39d4f46d4d3ff718-V.jpg
I još jedan malo stariji model na kojem su vodilice za stupnu bušilicu. Ali nikad ju nisam montirao.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Sad kopam po kompu, i naletim na svoj stari proizvod koji sam već i zaboravio. Zna li netko čemu to služi? IMG-114ac68a420d1b873e05ac8fea9882c0-V.jpg

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Pa, ubiti ne.

Mada bi možda i moglo poslužiti za punktiranje. Nisam probao.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
To su ugljične elektrode. I kad se kontakti spoje na aparat za zavarivanje el.luk zagrijava materijal na koji se prisloni kao brener (plin+ kisik).

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

Najnoviji postovi

Na vrh