• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
imam pitanje a ne znam gdje bih ga smjestio, a da ne otvaram novu temu pošto se ovo svrstava u alate...pitanje u vezi mjerenja vlage drva, treba mi neki mjerač vlage koji je pouzdan a da nije preskup, znači nije nešto što ću koristiti svakodnevno već možda par puta godišnje, ili možda par puta uopće, za sada sam pronašo ovaj koji mi je prihvatljiv po cjeni ali ne znam koliko je točan, da mi ne izmjeri 12-13% a u stvari bude 24% pa ako netko ima iskustva ili prijedlog bio bih zahvalan. Mjerač vlage drva UA2G+

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Vlaga u drvetu se mjeri na principu strujnog otpora - vodljivost!
Zabiješ dva čavla u drvo i mijeriš otpor sa ommetrom i uđeš u tablice????.
Moraš čavle uvijek zabiti na isti razmak i dubinu (bitna je dodirna površina).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Dobra dnevnica nije ko Kupljenčeva ali 🤫
Bogme dobra, da nisam namolil popust......

Malo ali veseli.
Jedan okasti sam uništio kad sam ga prorezao misleći da ću moći odvrnuti cijev kočnica......
37 kuna.
Takvih imam skoro cijelu garnituru, ustvari, imam one koji mi trebaju i gde stanu ključevi su zlata vrijedni.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
@drazenhonda jesi to u vk negdje uzeo ili? Ja imam jedan takav 24-27 nemam pojma odakle mi ali ima puno situacija gdje bi dobro dosli

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nekad, kad su takvi ključevi bili teško dostupni ja sam ih sebi napravil od šesterokutne gedore.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Da, ali to su i gedore morale biti kvalitetne. Negdje sam vidio na netu slične, tako otvorene ali sa čegrtaljkom, ili kako se već zove, ako imaju kvalitetu mislim da bi trebali vrijediti iako su dosta skupi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ondašnji Unior, kud kvalitetnije ;) imali smo onda kvalitetan alat ali nismo znali cjeniti. Tražili smo kruha preko pogače

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Takva smo vrsta, ili nam je preskupo, ili može bolje, ili pre jednostavno...a kad se promjeni onda shvatimo da je prije bilo bolje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nažalost to je istina.
Nikad s ničim nismo zadovoljni

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Zato ti još uvijek (kraj onakvog kalača) lupaš sa drvenim batom po metalnim cvikama i koristiš kantajzl i cepin (uz onakvo vitlo) 🤭 🤭 ;);)

Najnoviji postovi

Na vrh