• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,063
O ****** vas ti ....cugi!
Pogledaj tablicu na jednom mojem!
I tko je lupio atest!
View attachment 78941
A kaj bu s tim, kak i s ovim mojim kaj isto udomitelja traži, kad treba oružani list ili mjesto na koje ga ugradiš i ne skidaš nikad.
Ovi današnji su laki ko perce, dok za ovog treba jedan takav kinez da ga na mjesto digneš.

Interesantno je kak ovaj moj ima nosivost od tonu dok ovaj tvoj samo 350 kila, a kinez od materijala koji se koristil za jednog pet komada tonu nosivosti napravi :ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,063
To smo nekad zvali sajlcug.
imal sam ga kao prvo pomagalo dovezeno odnekud izvana.
0 bodova, sporo kod spuštanja, nesigurno.....

Samo kaj sam ja imal ovakav, a ne vitlo kakav link si ti stavil.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,793
I ovaj vrijedi svake pare , ustvari kune, jer je kupljen davnih dana u Metro Ri i cijena je bila 246, 00 kn (33,00 eura). Očito je da cijene nisu išle gore , nego je sve poskupilo 100%.:mad:😖
20250123_160255.jpg
Može poslužiti kao vitlo (najčešće ) se koristi za barku navući na prikolicu. I naravno kao dizalica , fiksirati je na zid - gredu i gore na gredu sam stavio dvi male koloture i evo la ga .😆

Posljednje uređivanje:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,239
Pa to sam i ja mislio. Fiksirati ga na stup nadstrešnica I gore na traku koloturu staviti..

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,919
Flasincug
Ja sam s ovakvim dizal plug na prikolici...sogor stal na rikverc ispod grede, zdigel sam ga i otpelal se van s prikolicom i polako pustil dole... al ti bi eleganciju na gumbek 😂😂😂
Hoces ti pogledam kod sebe? Imam 2 lidla pa ako mozda ima ti uzmem i posaljem...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,248
Po meni je to za privlačenje tereta,a ne dizanje. Kaj buš na lojtri stajal ak to učvrstiš gore? ........
A može i obtnuto - sajla gore

A imam onu na 12v, bila na gumbek, ali nemam gumbeka pa samo visi

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,239
Zašto mislite da je vitlo za dizanje tereta (s kočnicom) lošija opcija od lančane dizalice?

@llmb0611 poslao sam već kolegu u lidl. Čekam da mi javi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,063
Pa to sam i ja mislio. Fiksirati ga na stup nadstrešnica I gore na traku koloturu staviti..
Neznam kak je na tom riješeno spuštanje, ako je ko na ovom onda pazi surlu ili papke ;)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,239
Treba mi 2 puta godišnje. Puno sam i rekao. Da zakačim na granu od orasa da dignem malčer ili tako nešto.

I treba mi 5 dana u godini za ove 50l bačve od piva kad prepek radim da ne moram zvati nikoga da mi pomogne.

Ima jedno 70 kg puna za bačva. Nije ju baš lijepo držati na rukama dok se ne isprazni.

Najnoviji postovi

Na vrh