• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,748
Kramp i pijuk nije isto. Kramp je sa ravnim špicom a plosnato za kopanje. Pijuk je sa zakrivljenim spicom i sa sjekirom ili ravno ali obe varijante òstre. ( vatrogasci i planinari imaju pijuk)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,756
Ja sam shvatil da ZJ ima
1738425806906.png
kaj se pri meni zove kopača i ovo kaj i pri meni zovemo kramp.

1738425891363.png

S obzirom da je @lijeskakc pokrenul lijepu diskusiju 👌, sad od silne količine naziva ne morem zaključiti jesu li svi za budak, ili svi za kramp, ili miješano. :unsure:

Kak je lijepo bogatstvo jezika. :love:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,129
1403488_fiskars_1002209_bontocsakany.webp

A ovo je alat koji nastane kada kramp zaskoči krčenicu.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,032
Veli, Žiga Međimurski, Kramp i lopata, tu sam "tata mata"
Možda da njega pitamo,čovjek se razme, u te stvari;)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,756
ovo prvo na sliki ti je pri nama krčenica :ROFLMAO: :ppozdrav:
a drugo je pik :D

Sad si me podsjetil (y) kaj sam čisto pozabil. :( Neki stariji od mene su također kramp zvali pik. No danas bivjerojatno malo tko znal kaj je pik. Ali zato svi znaju kaj (tko) je pik zibner. :ROFLMAO:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,611
Ja sam shvatil da ZJ ima
View attachment 79198
kaj se pri meni zove kopača i ovo kaj i pri meni zovemo kramp.

View attachment 79201

S obzirom da je @lijeskakc pokrenul lijepu diskusiju 👌, sad od silne količine naziva ne morem zaključiti jesu li svi za budak, ili svi za kramp, ili miješano. :unsure:

Kak je lijepo bogatstvo jezika. :love:
Da ja sad pametujem,, ova prva slika,,u mom kraju je ,,trnokop,,, ima malo logike,,,neki vele i budak,,,
A drugo je kramp,,,uglavnom danas su to diplome za one koji nisu išli u obaveznu školu,, i za one koji neznaju gdje je Travnik:hahah:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,756
Kad pri meni nekome spomeneš budak mogel bi pomisliti da to njega ide i naljutiti se. Budak je izvedenica od bedak = budala

Najnoviji postovi

Na vrh