• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,057
Baš sam neki dan bušio SDS-ovkom i novo novcato Parkside Performance svrdlo pleše 2 mm lijevo desno. Drugo SDS tog promjera nisam imao pa sam lagano tuckao dok nisam pogodio u centar, poslije samo opustio zglobove da mi ne razvali rupu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,222
To ti je normalno i za druga SDS Plus svrdla. Probaj zakrenuti za pol kruga u glavi.
Meni na maloj Boschovoj štemerici (2-28) šlaga glava od dana kupnje...

Puklo nakon 4 rupe, uz predbušenje.
Ta svrdla nisu loša, već si negdje pogriješil. Meni su pukla samo ona od 2...3mm, radi bušenja iz ruke.
Predbušenje pomaže da ga lakše slomiš (lakom je pa zato), pogotovo ak je i veća brzina u pitanju.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,605
Istina. Meni je više puta puklo uz predbusenje.

Predbusenje radim jedino ako idem tipa sa svrdlom 10+... Onda s 4 svrdlom prije toga napravim pilot rupu kako bi se reklo...

Luka93

Aktivni član
Tu od
14 Lip 2020
Poruka
208
Postoji mogućnost da je da operatera, al bušim puno :unsure: većinom sa projohn i hilti svrdlima pa nema problema. Mala brzina i dovoljan pritisak, školski.

Najnoviji postovi

Na vrh