• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,228
Evo, sad i ja imam markiranu...doduše bušilicu (a ne borer):
20250418_142021.jpg
20250418_141804.jpg
20250418_141643.jpg
Današnji ulov na placu...za 100e.
Baterija, punjač i kofer su rabljeni, bušilica je nova.
Eto, silom prilika krećem s Parkside-a na novu marku...pa sad koristim 4 tipa baterija... (PS X12V i X20V, Makita i Ryobi).

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,061
To ti je normalno i za druga SDS Plus svrdla. Probaj zakrenuti za pol kruga u glavi.
Meni na maloj Boschovoj štemerici (2-28) šlaga glava od dana kupnje...
Nije do toga, svrdlo je baš zakrivljeno, vidi se na stolu da se nejednako vrti kad polako naginjem stol.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,857
Evo, sad i ja imam markiranu...doduše bušilicu (a ne borer):
View attachment 80780
View attachment 80781
View attachment 80782
Današnji ulov na placu...za 100e.
Baterija, punjač i kofer su rabljeni, bušilica je nova.
Eto, silom prilika krećem s Parkside-a na novu marku...pa sad koristim 4 tipa baterija... (PS X12V i X20V, Makita i Ryobi).
U čemu je i da li ima uopće razlike (osim u boji) između crne i plave Makite?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,228
U čemu je i da li ima uopće razlike (osim u boji) između crne i plave Makite?
Misliš na kofer? Ne bih znal, ovakvoga prvi put vidim.
Da mi to nije prodaval poznanik (koji je radil u DE i donesel ju s posla), i sam bi sumnjal. Piše da je napravljena u Rumunjskoj.

Parkside ide pomalo u otpis? 🤔
Ne, samo ne zadovoljava sve potrebe 😁😂
Ne, PS bušilica X20V radi dobro 6-u godinu i koristil ju budem dok "ne ispusti dušu", jer imam 10-tak raznih X20V baterija (2...8Ah), i još nekoliko alata koji (me zadovoljavaju i) koriste isti sustav baterija.
Uostalom, nema bitnih razlika niti u masi niti u dimenzijama.
20250418_175536.jpg
20250418_175013.jpg
20250418_175133.jpg

Kak koristim udarni odvijač s Makita baterijom...
20250418_174621.jpg
...a nisam imal punjač...onda je ovo uletilo ovo po prihvatljivoj cijeni, tak da sad imam punjač i 2 Makita baterije (4 i 5Ah), a bušilica je bonus...
Možda ju i prodam...jednoga dana...

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,857
Ne, ne, mislim baš na boju uređaja, kod mene je kofer isti takav samo je bušilica crna, a udarni odvijač je plavi...iako pašu baterije na jedno i drugo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,228
Aha,misliš na ovakvu?
iu

Koliko znam, to je model xxRFEB, vibracijska.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,053
trebalo bi vidjeti po specifikacijama da li ima neke razlike...ja sam na prijašnjem poslu koristil bijelo-crnu makitu...neka limitirana serija...montiral sam stolariju, nadstrešnice, zimske vrtove...s tim udarnim si zatiral turbo vijka kam god si htel..

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,061
Kako vam rade Parkside 8 Ah baterije i generalno nove serije alata? Baterija ima skroz nerealan pokazatelj stanja napunjenosti, zeleno bude možda do 90%, narančasto valjda do 5% i ispod crveno. Kad radim cirkularom, umre doslovno čim padne samo na crvenu, radi možda par sekundi. Kad ubacim glupu bateriju od 4 Ah, na crvenom radi 10x dulje, znači prikaz stanja je puno realniji.

Slično se događa i s vibracijskim multitoolom, samo na njemu dugo bude zeleno, onda padne na narančasto i u roku par sekundi mrtav. Ista baterija u staroj bušilici fino pokazuje stanje.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,614
Da. 8ah baterije kad ih napunim bude zeleno. I nek ju ostavim 5 dana padne na narančasto... Stavim ju na punjač, punjač kaže da je puna

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,228
Ova, nije vibracijska, ali je isto rumunjska i to sam tek sad skužio 😅
Onda ne znam. Valjda neka posebna serija.

Edit:
Black edition serija

Posljednje uređivanje:

neznalica

Član
Tu od
2 Svi 2013
Poruka
36
Crne Makite su samo posebna serija u pravilu modela koji su se naj bolje prodavali i dugo zadrzali na trzistu nista drugo kolko znam

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
368
Malo sam kombinirao sa razno raznim stvarima iz radione pa sam došao na ideju za izradu preše. I eto je,gotova.

Najnoviji postovi

Na vrh