• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,835
Svi su ti oni isti do zadnjeg šarafa. Centralna jedinica.

Imaš 2kw I 5 kw. 8kw je nešto što reklamiraju, ali troši više goriva i ne daje 8kw. Imaš puno mjerenja na youtubeu.

Uzmi najjeftiniji 5kw s opremom koja ti odgovara..
Kod mene već godinama radi bez ikakvih problema
S cime napajas grijalicu? Spojio sam na punjac za akumulatore i nece, baca gresku.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,835
Pise na grijalici min. 15A, punjac je 15A pa nije htjelo. Pa sam spojio preko akumulatora i punjaca pa je htjelo. Ali je aku 150ah.
Morat cu sutra isprobat sa starim akumulatorom i punjacem.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,235
ma kujac 15a... Možda su mislili 15ah..

Ali nije ni to.

Ja sam 2 godine tjerao preko topla 44ah, i sad jednu sezonu preko 12v, 2A stabilnog izvora.

TJerao sam jednom i na 5AH onaj mali akumulator spojen na punjač.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
392
Pozdrav. Treba mi lančanik 1/2" sa 70 zubi. To je za lanac od bicikla. Nema nigdje za kupiti tako veliki. Sad, dao bi ga izrezati na laser a ne znam ga nacrtati. Jel netko može pomoći?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,442
@zoran89 daj ti malo pazi s time. Današnja djeca nisu kao što su djeca nekad bila, da ti netko ne bi smjestio da maltretiraš vlastito dijete, pokušajem upoznavanja s čizmama za nedaj bože igranje u blatu. Pazi da ne nahebeš, ups nazebeš 🤭🫣😉👋🥂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,442
Kao što sam malo "natuknuo" u temi što sam radio danas, jučer sam skužio dok sam trebao zamijeniti bateriju na AKU bušilici, da rezervna ne radi, prazna, nula...
Istina je da rijetko koristim tu aku bušilicu, a još rjeđe oba dvije baterije.
Danas sam poduzimao radikalne mjere prema toj mrtvoj bateriji, da ju probam zbuditi, jer ju punjač nije prepoznavao, niti doživljavao. Uspio sam ju animirati tek iz drugog pokušaja i onda ju je i punjač prepoznao. Punila se relativno dugo, sat, dva... Na kraju sam ju izmjerio imala je 19,56 V. Dobra baterija je imala 20,56 V. Obzirom da sam imao i drugih aktivnosti tijekom dana, povremeno sam ju mjerio i održavala je taj solidan dosegnuti napon. Pred večer sam ju ugradio na bušilicu i malo izvrtio motorček. Poslije toga sam išao još jednom mjeriti napon i vjerovali Vi meni ili ne, odjednom mjerenje i na njoj pokazuje 20,56 V. Obje baterije sad imaju identičan napon. Preostaje mi da ju povremeno testiram u narednom vremenu, jer bušilica bude izvan pogona. Jako mi je sad drago da sam ja nju zbudil i da opet diše. 🫠🍾 (Iz mjera opreza da vrag Li-ion ne ponori, sve sam to čačkao izvan garaže s autom.)

1000028246.jpg
1000028243.jpg
U nutra ima više elektronike nego v pravom televizoru 🙃

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,087
Pozdrav. Treba mi lančanik 1/2" sa 70 zubi. To je za lanac od bicikla. Nema nigdje za kupiti tako veliki. Sad, dao bi ga izrezati na laser a ne znam ga nacrtati. Jel netko može pomoći?
Netrabaš to traziti. Ko bude rezao on ima program i ako radnik zna a sigurno zna on će ti to odraditi. Ako nema u programu ta opcija tvoj crtež mu ništa ne znači. Druga stavka čime se reže, neka rezanja nisu tačna pa moraš popraviti a neka su idealna.
Proračun ti ide broj zuba puta korak i dobiješ obim lančanika na Ds (srednjoj vrijednosti zuba). Za prečnik ili Ds to podijelis sa 3,14. Za Dd ( donji prečnik() ilti korijen zuba, od ovog DS oduzmeš debljinu valjka lanca ( 8 ili 10 koji je već) . E sad neznam tačno koje je za Dg ili ukupni prečnik lančanika. Mogu sutra naći.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,013
U nutra ima više elektronike nego v pravom televizoru 🙃
Kad je već (bila) otprta, jesi li izmjeril napone na pojedinom članku? To više govori od ukupnog napona serije.
Takve baterije je najbolje "buditi" laboratorijskim ispravljačem, članak po članak, da budu svi na istom naponu, jer se ne zna ima li ta baterija modul za balansiranje (jeftine obično nemaju).
Ovo da je napon porasel "u drugom pokušaju" govori da su se ćelije malo bolje izjednačile.

...Ali sve to vjerojatno i sam znaš...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,235
Da ima mjesta uzeo bi ju za aku pumpu ili tako nešto. Ali ne stane unutra.

A za bilo koji nošeni alat je pre teška

Najnoviji postovi

Na vrh