• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
394
Netrabaš to traziti. Ko bude rezao on ima program i ako radnik zna a sigurno zna on će ti to odraditi. Ako nema u programu ta opcija tvoj crtež mu ništa ne znači. Druga stavka čime se reže, neka rezanja nisu tačna pa moraš popraviti a neka su idealna.
Proračun ti ide broj zuba puta korak i dobiješ obim lančanika na Ds (srednjoj vrijednosti zuba). Za prečnik ili Ds to podijelis sa 3,14. Za Dd ( donji prečnik() ilti korijen zuba, od ovog DS oduzmeš debljinu valjka lanca ( 8 ili 10 koji je već) . E sad neznam tačno koje je za Dg ili ukupni prečnik lančanika. Mogu sutra naći.
Pitao sam za izrezivanje na laseru i nemaju program. Dakle treba mi nacrt koji se može koristiti za izrezivanje. A samo lasersko rezanje ima dovoljno visoku preciznost.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,088
Neznam tvoje okruzenje, kod mene imaju svi program. Medutim kvalitet obrade nije precizan odnosno odstupa u dve desete. Nakon rezanja morao sam popravljati.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,817
Nacrtaj ili precrtaj na papir. Pa onda mogu oni to skenirati i konvertirati u tip datoteke koji im paše za program i rezanje

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,005
@Matija_E30 tak je moj kolega došel sa papirom,veli mu čovek a kaj bi mi stim,nacrtati u auto-cadu i onda dojdite ili vam mi nacrtamo.Materijal i rezanje platil 800kn a za crtanje su ga tražili 350kn

Najnoviji postovi

Na vrh