• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,245
Ne znam ni jedan (naravno da ne znam sve) PS - Einhellov proizvod (alat) u zadnjih 5 godina.
Znam da ih je nekaj bilo pred 15+ godina, ali nisu bili identični iako su bily by Einhell.
Prije koji mjesec sam kupio Einhellovu pneumatsku klamericu, kasnije identičnu vidim u Lidlu, samo zelene boje i niže cijene. :( :D

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,094
Ma sve more. I još biraš rimske ili arapske brojke 🤣.
Ak oćeš slovima,biraš vrstu pisma.
A prevoz za kontejner od broda do tebe imaš osigurani. Kaj od broda ? I z brodom iz Kine. Ti imaš sreće,kad prijatelj ima sve opcije prijevoza 🤭

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,095
Mene je zanimalo ovo s garancijom jer kolega ima problem a ovde se pisalo da nema veze gde je kupljeno i da se kod nas garancija ostvari bez problema.
Očito bas i nije tak.
Daj mi više detalja na PP.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,945
Ako ostavim u trgovini, tko mi garantira da ću dobiti novo ili povrat?
Ja sam prije 3-4 godine reklamirao bušilicu, odnio ju u trgovinu u Županju, dobio potvrdu da su zaprimili uređaj i rekli da šalju u Zg u servis, kroz 2-3 dana me nazvali iz servisa da je popravak neisplativ, zamjenski uređaj nemaju novi i da sa potvrdom odem u najbliži Lidl i da će mi vratiti novce, tako je i bilo, bez ikakvih problema ili dodatnih pitanja

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,084
Imal sam dva karakteristična slučaja s reklamacijom u jamstvenom roku:

1. vikotlačni perač u Bauhausu malo pred istekom jamszva od 5 godina
Hteli su me otpraviti jer oni ne vraćaju movac, a takav model se više ne dela. Nisam se dal. Ne tražim povrat novaca, trebam ispravan perač. Popravite ga. Onda je bilo telefoskih poziva trgovačice i nakon toga mi je vratila peneze. Odmah sam ih kod njih potrošil i kupil novi Boschov koji još traje.

2. Zasmrdela bušilica, plavi Bosch
Nazval sam web trgovinu u kojoj sam kupil i poslali su dostavnu službu po nju. Kad sam pital kad bu popravljena, rekli su mi da je popravak neisplativ i da buju mi vrnuli peneze. Kupil sa Metabo slične snage. Nakon nekog vremena zovu me iz Bosch servisa da je bušilica popravljena, neka donesem 550 kn i podignem bušilicu. Pitam zakaj trebam platiti kag je pod garancijom. Prekontroliral je moj navod, ispričal se i poslali su je dostavom. Sad imam dvije, a ne zmislim se kak dugo već nijednu nisam nucal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,172
Daj mi više detalja na PP.
Odi gore pa slušaj detalje iz prve ruke.
Ja detalje neznam, znam samo da u Hrvatskoj nisu uspeli ostvariti garanciju na proizvod koji je kupljen u Lidlu ali u drugoj zemlji.

Ja sam kupil Boš u Sloveniji i bez problema riješil kvar u garantnom roku, između ostalih popravaka su mi poslali nove baterije koje su riknule i dali garanciju ispočetka na njih.
Sve si mislim, dugo se ništ nije pokvarilo a garancija je pri kraju, moglo bi uskoro...
Nije ni do sad bilo velikih kvarova ali bilo kakav popravak se jednostavno ne isplati, jeftinije je kupiti novi alat.

Futa

Član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
43
Ovisi koji alat imaš. Posudil sam frendu makita šraubu za knauf i opala mu je i rastepla se, nakaj su skarabuđili al to nije bilo to pa ju je kum odnesel nekom majstoru u Dugo Selo i čovjek mi ju je složil za 40€, a nova je 200€, makitina mala fleksa se samo sprašila, otišel joj rotor i nju sam odnesel jednom majstoru, promjenil je rotor, četkice i kabel, jer ga je nekad deda precvikal, i to me zišlo 50€, a nova takva je 150€ tak da ak imaš kvalitetan alat mislim da se popravak isplati. Ja sam nekad profesionalno delal knauf, sad povremeno radi zdravlja, i imam isključivo makita alat i nikakve brige nisam imal osim eto nesretnih slučajeva ili godine korištenja pa da se nekaj potrga al se da za male novce složiti. Sad imam sve aku, a ovo kaj je na struju stoji u rezervi za svaki slučaj.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,172
Ovisi koji alat imaš. Posudil sam frendu makita šraubu za knauf i opala mu je i rastepla se, nakaj su skarabuđili al to nije bilo to pa ju je kum odnesel nekom majstoru u Dugo Selo i čovjek mi ju je složil za 40€, a nova je 200€, makitina mala fleksa se samo sprašila, otišel joj rotor i nju sam odnesel jednom majstoru, promjenil je rotor, četkice i kabel, jer ga je nekad deda precvikal, i to me zišlo 50€, a nova takva je 150€ tak da ak imaš kvalitetan alat mislim da se popravak isplati. Ja sam nekad profesionalno delal knauf, sad povremeno radi zdravlja, i imam isključivo makita alat i nikakve brige nisam imal osim eto nesretnih slučajeva ili godine korištenja pa da se nekaj potrga al se da za male novce složiti. Sad imam sve aku, a ovo kaj je na struju stoji u rezervi za svaki slučaj.
Možda i je tak, kod onih kaj ima alat u kutijama ili na kredencu stoji.
Ja delam malo ali i to malo kaj delam ne šparam, nakon isteka garancje kad bude prvi kvar ide u smeče. Promeniš rotor, rikne stator, složiš stator ode šalter, poderu se zupčanici.... i uvek imaš staro.

Futa

Član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
43
Sa makitom nikad nisam imal nikakvih problema, a dnevno sam nekad i po 2000 šarafa šarafil i nisam šparal alat, al ni novce dok sam ga kupoval. Kak ono vele, kolko para tolko muzike. :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,172
Dobro, i sad da ti recimo trebaš nekaj pohoblati, ogladati, zbušiti neku rupu sa magnetnom bušilicom, preštemati, zavariti.....
Znam, rekel buš da buš dal nekome da ti to napravi jer ti se ne isplati za to alat kupovati koji bu poslje stajal.
Ali ja na to ne gledam tak jer ponekad je volja i ponos napravljenim vrednije od bilo kakvog alata.

Ni ja ne šparam za alat koji svaki dan upotrebljavam. Nisam ni njihov maneken, večina forumša zna koji je to alat...
Ovaj kaj stoji i ponekad za nekaj posluži može biti bilo kakav. Poželjno je da se u tom jednom poslu otplati.

Futa

Član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
43
Ma jasno, imam i ja jeftinog alata za nakaj kaj koristim rijetko, a za takav me zaboli uho ak rikne, hitim i zemem drugi kak i ti. Al onaj alat koji mi kruh zarađuje, e tu nema kompromisa i da si ja mislim dok delam jel bu kaj riknulo ili ne, iako i to se teoretski more dogoditi. :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,172
Slažem se, alat koji kruh nosi mora biti kak treba. Ako i nema penez za njega u početku može bilo kakav ali čim prve novce zasluži po kvalitetniji koji te nebi smel izneveriti kad ga najbolje trebaš.
Mada, danas je to sve tak tak i jako slično.

Futa

Član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
43
Je, većinom to kosooki delaju za sve, al ja se nekak potajno nadam da iza imena mora biti i nekakva bolja kvaliteta, da poznata imena ipak drže do svog renomea.

Na vrh