Ja razumijem sto Siki hoce reci, netreba covijeka razapinjat zbog toga
Na neke parcele imam poticaj, na neke nemam, i ako je taj poticaj presudan kod ljudi, onda se pitam, sto ljudi rade, ispada da rade samo za taj poticaj, dok oni koji rade kako treba, i usli su u taj krug, njima poticaj nije presudan, al dobro dode, uvijek se moze kupiti nesto goriva ili gnojiva, al da mi zivot ovisi o njemu to nije slucaj, nego stvar je drugacija, sto i mene smeta
Prije godinu ili dvije, u konzumu, nadem u pakiranju od pik vinkovci crveni krumpir, vjerujem da je bila sorta dessire, a na deklaraciji je pisalo marabel, koji je bijeli krumpir
Prije par dana gledam grah u konzumu, za 11kn, uhvatila ga plijesan, na dosta zrna, i to je opet uredu, neka se ljudi truju, a ljudima stoji grah koji nemogu prodati, ja cu svoj rjesiti do sjetve, i uspjet cu nekako, al hocu tu upozoriti na nesto drugo, da za neke ovdje u drzavi vrijede druga pravila, da je netko od nas napravio ova dva slucaja, bio bi veliki problem
I dok je tako kod nas, nema napretka, dok se odredenima, odabranima, iz velikih firmi sve odobrava, preko malog covijeka
Zato i daju poticaje, da zamazu oci i nista vise, kad bi mogli van izvoziti i kad bi se promjenio mentalitet ljudi, nebi trebao poticaj, zaradivali bi puno vise, a ovako cemo biti tu gdje jesmo i necemo se pomaknuti
O dodjeli zemlje da ni nepisem, opet se pogoduje odredenima, i to ponajvise lopovima