• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

fendt1050

Novi član
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
3
Slazem se u potpunosti, nek uplate ljudima prvi dio koji su vec trebali uplatit i kako se hvale... Ali nek ide sve na vrijeme i kako kazu tj obecaju a ne onda monotoring se mijenja u 100 boja kroz dan... Samo nek se uplati sve kako treba ici jer svi se trude napraviti sve u roku kako oni traze pa ako mi mozemo sve u roku a oni nista

uredbaEU 2021

Novi član
Tu od
17 Lis 2024
Poruka
22
Komisija bi trebala izvršiti administrativnu kontrolu APPRRR,nepravilnosti i nezakonitih postupanja u povećem obujmu pa tako i odluke izvan rokova kao i lažiranje 5% nasumično odabranih za provođenje kontrole(nije nasumično;potvrđeno iz APPRRR od djelatnika koji voli pričati pa tako i da je broj NAMJERNIH mnogo veći od 5%,redovita isplata vlasnicima konja kod kojih se ne provodi kontrola,u SMŽ se štitilo od strane bivšeg voditelja a sada zamjenika ravn.APPRRR,TD Rašeljke a kod kojih nije nikada PRONAŠAO NEPRAVILNOST) a isti su uhićeni 2020 zbog sadnje marihuane ...itd...itd...
I sada su svi kod kojih se ne smije slati kontrolore dobili potpore i sve je zeleno kod njih jer kod njih je semafor ZAŠTEKAO NA ZELENO!

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
702

Stojan je dobio poticaj ove godine.
A nas uredne, uredno budu svake godine kontrolirali.
Sto se tiče monitoringa, kaže mi lik iz agencije da ono nije mjerilo već da se i on pregledava. Rekoh, čemu onda se opterećivati s njime.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,889
Meni pozelenio voćnjak kojeg sam prije 2 tjedna iskrčio... Možda mi je to neki znak...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,689
Neke od promjena koje se očekuju iduće godine.

Koje se izmjene očekuju u novom pravilniku?​

Spomenula je nekoliko izmjena koje se očekuju vezano za eko sheme i agrookolišne intervencije, a odnose se na smanjenje pojedinih obveza poljoprivrednika. Tako će, vezano za intervencije za ratarske površine, edukacije biti potrebne svake godine, no one će biti propisane nacionalnim, a ne više Strateškim planom odnosno intervencijom 78.01. za edukaciju korisnika. Time se daje određena fleksibilnost u propisivanju broja sati, naziva tema i slično.

Druga važna izmjena odnosi se na individualno savjetovanje, odnosno kod izrade planova gnojidba, za plan pašarenja, individualno savjetovanje više neće biti obavezno već ga mogu zatražiti korisnici koji ga žele i ne mogu samostalno napraviti.

Također, za korisnike eko sheme 31.03. ekološki značajne površine (EZP) uvedena je jedna nova podintervencija. Naime, oni koji na oraničnim površinama zadovolje 10 posto EZP-a će dobiti dodatnih 30 eura odnosno 130 eura ako na svim poljoprivrednim površinama zadovolje 10 posto ekološki značajnih površina.

"Za iduću godinu unutar mjere 31.03. ugar nije prihvatljiv kao ekološki značajna površina", rečeno je. Propisano je i Strateškim planom i Pravilnikom što su ekološki značajne površine

Najnoviji postovi

Na vrh