• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
527
@markach ja bi ti najradije dala korisničko ime i lozinku arkoda. Al ipak ne bum.
Ako ne vjeruješ,kaj ti ja mogu. Novac bi stvarno dobrodošao a neki od nas smo komunikativni pa meljemo cijeli dan ,što uživo što po tipkovnici.
Evo ja sam jučer pisala jedan ugovor o najmu ,u 21.30 h,koji smo slučajno zaboravili,a izlazi 1 6.

pungas

Novi član
Tu od
13 Svi 2025
Poruka
11
Mozda danas nesto kapne...neka eko semica ili sto od iaksa...barem osnovno I preraspodjelu onu sicu od poravnavanja bilo bi za 2-3 bacve nafte

kulak

Novi član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
9

Moram da pitam.
Koliko Vas je gospodo tu stvarnih poljoprivrednika, naravno i da Vam je to primarna djelatnost ili samo čekate poticaje.

Moram da pitam.
Koliko Vas je gospodo tu stvarnih poljoprivrednika, naravno i da Vam je to primarna djelatnost ili samo čekate poticaje.
Ovi problemi sa isplatom nemaju veze da li vam je poljoprivreda primarna djelatnost,da li ste hobi poljoprivrednik ili lovac na poticaje već je problem u totalnom neredu i neradu ministarstva poljoprivrede i agencije za plačanja u poljoprivredi. Da je isplata transparentna i uredna kao u ostalim državama članicama EU ne bi bilo ovakvih pitanja i rasprava. Poljoprivrednici imaju pravo znati točan datum isplate i iznose potpora bez obzira koliki iznosi i prava bili,tako je u svim državama članicama EU osim u Hrvatskoj.

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
527
Mozda danas nesto kapne...neka eko semica ili sto od iaksa...barem osnovno I preraspodjelu onu sicu od poravnavanja bilo bi za 2-3 bacve nafte
Slažem se , nekaj bi se pokrpalo.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
774
Nisam neko vrijeme pisao pa da nadoknadim propušteno.
1.Svi koji govore nešto protiv poticaja su ili budale , ili ljudi koji nemaju veze s poljoprivredom ili su plaćeni da ovdje seru i mute vodu odnosno rade na stvaranju razdora među poljoprivrednicima.
NIKAD NIGDJE NEĆETE ČUTI JEDNOG ŠVABU,TALIJANA,FRANCUZA ILI IKOGA IZ ZAPADNE EU DA ĆE REĆI DA TREBA UKINUTI POTICAJE.
To možete čuti samo u kvazi državama kao što je naša iz razloga koje sam naveo.
2.Pričati i kritizirati ljude koji na ovaj ili onaj način korisze poticaje nema smisla jer su to pare koje daje EU, oni su smislili pravila i jasno naveli što je cilj. S druge strane je hr država koja je onda ta pravila okfenula i izvitoperila na svoj uobičajno koruptivni način.
Koji ciljevi su postignuti se jasno vidi, pa tko želi vidjeti će vidjeti, tko ne želi će srati protiv svojih kolega.
3.Kad kolega kušeković kaže da bi za 2 tjedna ostali bez hrane u slučaju zatvaranja granica to je izgledno istina i za to je odgovorna hr vlada ali ono što je važnije napomenuti je da je tu vladu izabrao ovaj narod.Dakle za svo stanje i nezadovoljstvo smo si sami krivi i točka.Ova priča s poljoprivredom je ista ona priča kad roditelji ,babe,djedovi s suzama po autobusnim kolodvorima ispraćaju svoju djecu ili unuke u inozemstvo a onda kad dođu na izbore idu i daju glas onima zbog kojih su njihova jeca morala otići van.
ETO, U TOME JE SAV JAD I ČEMER OVOG NARODA I LJUDI.
Pa od tih poticaja dobro živi 1-2 % poljoprivrednika, velikih za koje su poticaji i preusmjereni i tako raspodijeljeni.
99 % poljoprivrednika uz te "dobre poticaje" i dalje krpa kraj s krajem i radi za zaradu blizu 0 (nule)...
Najveću zaradu imaju trgovine:
goriva, djelova za poljomehanizaciju, sjemenarske kuće, osiguravajuće kuće, kuće za prodaju gnojiva, kombajneri i na kraju trgovci zna kukuruza, pšenice.....
Država zadrži tvoj novac, pa na oročenje diže kamate, koje kada tebi kasne sa isplatama ne isplaćuju..
Katastrofa, koliko treba ljudima da vide štetnost ovako postavljenog sistema dodjele, raspodjele poticaja....

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,931
@markach ja bi ti najradije dala korisničko ime i lozinku arkoda. Al ipak ne bum.
Ako ne vjeruješ,kaj ti ja mogu. Novac bi stvarno dobrodošao a neki od nas smo komunikativni pa meljemo cijeli dan ,što uživo što po tipkovnici.
Evo ja sam jučer pisala jedan ugovor o najmu ,u 21.30 h,koji smo slučajno zaboravili,a izlazi 1 6.
Draga i poštovana @nisamja, stvarno nije potrebno. Nisi se valjda našla prozvanom?.
Ja jučer u 21h dosao s polja😉.

Najnoviji postovi

Na vrh