• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,497
Idemo prema novome feudalizmu. Jedan grof, a ostali kmetovi. Da vužgemo svoje traktore i zapelamo se svi do Vukovarske u ZG ili do Jelačića ne bi to bilo tak. Ali dok mi doma dremamo i jarmamo oni delaju sa nam kaj hoće i koliko hoće. I još to proglase velikim uspjehom i pobjedom koju nisu uspjele ostvariti sve vlade do sad. Narod to proguta i opet nagradi na izborima. Da sam sebi pukneš vu hrbet.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,268
@lijeskakc, da su bilo koji ne bi bilo drugač.
Netko daje "direktive", sluge pokorni ih samo provode.

A poznato je da su Hrvati dobri sluge oduvijek...podanički mentalitet. Nikaj čudno, obzirom da su nas kroz povijest uvijek tlačili.

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
195
Sve to ima smisla,ali čini mi se da se "uljepšavaju" brojke za Eu,da bude "procvat mladih u poljoprivredi"..
Kak će stare maknut,ucjenit će ih da će ostati bez mirovine ak se bave poljoprivredom.(bilo bi ok da penzioneri mogu dostojno živjeti od penzije,a ne da još moraju raditi).
Onda će se papirnato prebaciti OPG,tj nositelj na unuka/u,na dijete,i gle kak mladi postaju nositelji😁

pa naši 'uljepšavaju' brojke od 2019! Zadnjih 5-6g smo redovno u top 3, top5 po broju novih opg-a. Al to je totalno nebitna statistika jer kad pogledaš tu istu statistiku i staviš koliko od tih novonastalih/naslijeđenih opg-a živi od poljoprivrede tu smo od 2017 redovno na zadnjem mjestu od svih članica EU-a. Sljedeća najgora je Bugarska, al ima daleko bolje brojke što se tiče udjela nositelja opg-a koji žive od poljoprivrede isključivo.
Zato je bitno redefinirati status aktivnog poljoprivrednika! Il si u tome ili nisi..

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,497
A koji bi to kriteriji trebali biti u našim uvjetima da netko bude aktivni poljoprivrednik? Da li treba obrađivati zemlju? Da li mora biti zaposlen na OPG-u? Da li mora biti u sustavu PDV-a i paušala? Ako nisi zaposlen na OPG-u, a obrađuješ zemlju onda nisi aktivni poljoprivrednik već neaktivni ili pasivni? Suprotno od aktivnog je neaktivno ili pasivno. Da li bi možda kriterij trebao biti da obrađuješ zemlju i imaš rezultat/urod? U svakome slučaju te kriterije i pravila će opet krojiti oni koji pojma nemaju što zemlja rađa i nikada motiku u ruci nisu držali. Takve smo poslali u Bruxelles da rade protiv nas i masno i nemoralno zarađuju. Takvi upravljaju našim sudbinama, a mi blejimo i stalno se čudom čudimo.

Najnoviji postovi

Na vrh