• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
487
Ovako:
Da bi npr. Prodao 5t kukuruza na otkupnom mjestu od 1.1.2027 godine noras biti u mogucnosti zaprimati e-racun
A da bi mogao zaprimati e-racun moras biti u RPO, a da budes u RPO moras barem biti paušalist
Sve provjereno, cak je i pocetkom ove godine porezna mi rekla da moram zaprimati e racune, iako sam do 10680 eura, pa nakon nazivanja u Zg ispada da od 1.1. 2027

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
698
Ovako:
Da bi npr. Prodao 5t kukuruza na otkupnom mjestu od 1.1.2027 godine noras biti u mogucnosti zaprimati e-racun
A da bi mogao zaprimati e-racun moras biti u RPO, a da budes u RPO moras barem biti paušalist
Sve provjereno, cak je i pocetkom ove godine porezna mi rekla da moram zaprimati e racune, iako sam do 10680 eura, pa nakon nazivanja u Zg ispada da od 1.1. 2027
Sramota je da je 10680 eura iznos do kojeg se ne ulazi u sustav poreza. Naime taj iznos je već desetak godina (81.000) kuna. U međuvremenu je najniža plaća skočila više od 100%,a da ne govorimo o plaćama državnih službenika i vlade. Podrazumijeva se da poljoprivrednika s tolikim prihodom nakon dobitka raznih troškova, npr. gnojiva, otrova, goriva itd. može živiti godinu dana. Bagra ko god donosi takve zakone

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
698
Od kuda ti informacija da će svi OPG-ovi od slijedeće godine ići u RPO? I sada moraju u registru biti svi oni koji imaju primitke veće od 10. 680 eura (80.500 kn). Sramotno je i to što se taj cenzus ne mijenja/povećava. Cenzus za ulazak u sustav PDV-a se mijenja/usklađuje, ali ovaj za ulazak u RPO je stalno isti. Još je gore što svi šute i nitko prstom ne mrdne da se to promijeni. Po stoti puta velim da ovakvi kakvi jesmo bolje nismo ni zaslužili.
Na nama se neprestano vrše eksperimenti kao na zamorcima, a valjda im se može i biti kada imaju takvog materijala koji se ne buni i možeš mu raditi sve što poželiš. Na kraju te još i nagrade glasovima na izborima za još jednu rundu hebade. Pa gdje toga ima?
Tako je. Sebi su digli plaće više od 100%,a nama je 10.600 Eura dovoljno godišnje za život već 10 godina. Od tih 10600 triba odbiti troškove gnojiva, otrova nafte itd. pa šta ostane. To samo pokazuje kako su ovi u poreznoj upravi jadni, bez osjećajni, a poljoprivrednu ko oru boli ona stvar, iako sam im lani upisao da urgiraju kod porezne uprave

Seronjader

Član
Tu od
25 Lip 2025
Poruka
60
Ma ajmo svi u sustav PDV i gotovo,koji paušalisti,mora netko ovu izmoždenu državu puniti da bokci ministri mogu si priuštiti normalno ljetovanje,Kao i svi optuženi lopovi i kriminalci i si ostali.Ljudi moraju imati svoja prava koja zaslužuju.a ne mi poljoprivrednici uhljebi koji kupujemo đipe i apartmane iz europskih potpora

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
772
Ja sam u PDVu od prvog dana postojanja tog poreza. Iskreno - teško se nalazi računica i kada jesi u PDVu, ali nije mi nikako jasno kako možeš imati računicu - u našem poljoprivrednom poslu - kada nisi u PDVu. Vođenje poslovnih knjiga košta, ali i paušal je također trošak.

Najnoviji postovi

Na vrh