• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ivan 7

Ivan 7

Novi član
Tu od
25 Ruj 2025
Poruka
1
Pozdrav svima!
Ja sam Ivan , iz Karlovca, 36 god.
Piše na šterni 1912…. Od tada pa nadalje stočarstvo, ratarstvo…. Rodjen sam i odrastao medju zivotinjama, malo me kuharska struka odvela daleko od kuće ali me neki čudan poriv vukao doma i od 2021 malo krenuo ekstremnije. Roditelji poderani, gasi sve i šikara ili ne daj da to sve propadne…. Naravno druga opcija…. Nemam puno vlastite zemlje,7 hektara (trebala je nekim drugima tamo nakon 1945), ali zadnji sam u selu koji imam stoku pa ima za obradu dovoljno.
Trenutno imam 25 grla od čega 6 istarskih goveda ( mjera 6.1.1.) a ostalo simentaci u brojčanom rastu. Obradjujem oko 40 hektara zemlje. Trenutno sam u fazi registracije prerade mlijeka jer sam praktički u centru grada pa sam malo “hrabar” i optimističan, svi gase mliječne farme ja povećavam. Uz goveda imamo još svinje, tovljenike, kokoši, patke, purice, pčele…. Sve što je nekad skoro svaka kuća imala i trudimo se da to održimo. Ja sam zaposlen na OPG-u a i od 2020 sam “glavni” a ostali članovi obitelji pomažu koliko mogu. Naravno u današnje vrijeme krave i ženidba ne idu pa na tom planu ne znam za koga to sve radim ali kako kažu nikad se nezna što se iza brda valja. Malo pokušavam u smjeru kao naši susjedi Slovenci i Austrijanci. Prerada mlijeka, muška telad u tov, ženska za remont i prodaju kao bredje junice. Od Mehanizacije imam svašta ali uvijek nešto fali i treba nesto novo. Dva traktora Same 60 ks i imt 539 (takvih 5 bi trebao) i priključaka raznih da ne razvlačim od amebe… Za početak toliko od mene, nadam se da će biti prilike da doprinesem i pomognem bilo kome od vas. Do tada živi bili!

Najnoviji postovi

Na vrh