Tomislav523
Član
- Tu od
- 30 Kol 2010
- Poruka
- 596
Dobra vecer i lijep pozdrav svima.
Evo najprije nekoliko uvodnih rijeci u moj slučaj.
Dakle imam kucu,katnicu.
Sjeverni dio-dio koji grijem:
Dnevni boravak se nalazi na sjeverozapadnoj strani kuce tako da tijekom dana bas nema neke direktne sunceve svijetlosti.
Grijem se na drva- Centrometal BIO_PEK 23kw, od toga 17kw na vodu...
Kotao je smješten u ''sobu'' koja se nalazi na sjeveroistočnoj strani(znači između te sobe i dnevnog boravka se nalazi hodnik.
Kvadratura dnevnogboravka(blagovaonica u sklopu) je 24m2, (6x4),
hodnika 6m2(6x1),
sobe ukojoj se nalazi kotao 12m2 (4x3) i
kupaonica 6m2(3x2)...
Visina svih prostorija je 2.7m
Među glavnim problemima je to što nemam betonsku taracu,tj betonski tavan.
Tavan je napravljen od drvene građe,gore daske 3cm,grede15x15,a s donje strane je lamperija,te nema ništa između...
Eh da po gornjoj drvenoj gredi je obicni nailon...
Jedino u kupaonici je trstika i navuceno vapno pomjesano betonom.(strop)
Sto se tice zidova-puni beton 30cm,bez ikakve izolacije...
Sto se tice grijanja,samo zagrijavanje nije problematicno u toj prostoriji u kojoj je kotao,niti u hodniku jer se i sama toplina od kotla širi zrakom.
Najveci problem je u zagrijavanju dnevnog boravka.
U dnevnom boravku imam radijator od 22 članka aluminijski koji je smješten između prozora i vrata+prozora-prozor(pvc izo staklo) i prozor+vrata (pvc izo staklo)
Kada kotao kurim na nekih 85+ stupnjeva tada je onako ...relativno ugodno..s temperaturom od 21*...s tim da ako se nalozi u 8h ujutro tek oko 3h se nekako stabilizira ta temperatura(vani je ujutro temperatura oko 0*,tjekom dana 7-8*)
Mislim da je to jako slaba računica,s obzirom da ipak zivim u Dalmaciji i trosim kojih 12m" drva.
Razmisljam si o nekakvoj nejjeftinjoj soluciji,tj mislim si izolirati taj tavan.
Pa sam odlucio postaviti ovdije par pitanja;
Dakle s cim bi najbolje bilo izolirati taj tavan,stiropor,kamena vuna,staklena vuna?
Da li bi izolacijom samo tog tavana dobio nekakve,ikakve razultate?
Da li bi trebalo postaviti kakvu paropropusnu foliju?
Ako bih jednog dana isao na kakvo kvalitetnje rijesenje, tj postavljanje Izolacije na fasadu,da li je to isplativo u pogledu podizanja temperature,a samim time ustete drva i sl?
Hvala
Evo najprije nekoliko uvodnih rijeci u moj slučaj.
Dakle imam kucu,katnicu.
Sjeverni dio-dio koji grijem:
Dnevni boravak se nalazi na sjeverozapadnoj strani kuce tako da tijekom dana bas nema neke direktne sunceve svijetlosti.
Grijem se na drva- Centrometal BIO_PEK 23kw, od toga 17kw na vodu...
Kotao je smješten u ''sobu'' koja se nalazi na sjeveroistočnoj strani(znači između te sobe i dnevnog boravka se nalazi hodnik.
Kvadratura dnevnogboravka(blagovaonica u sklopu) je 24m2, (6x4),
hodnika 6m2(6x1),
sobe ukojoj se nalazi kotao 12m2 (4x3) i
kupaonica 6m2(3x2)...
Visina svih prostorija je 2.7m
Među glavnim problemima je to što nemam betonsku taracu,tj betonski tavan.
Tavan je napravljen od drvene građe,gore daske 3cm,grede15x15,a s donje strane je lamperija,te nema ništa između...
Eh da po gornjoj drvenoj gredi je obicni nailon...
Jedino u kupaonici je trstika i navuceno vapno pomjesano betonom.(strop)
Sto se tice zidova-puni beton 30cm,bez ikakve izolacije...
Sto se tice grijanja,samo zagrijavanje nije problematicno u toj prostoriji u kojoj je kotao,niti u hodniku jer se i sama toplina od kotla širi zrakom.
Najveci problem je u zagrijavanju dnevnog boravka.
U dnevnom boravku imam radijator od 22 članka aluminijski koji je smješten između prozora i vrata+prozora-prozor(pvc izo staklo) i prozor+vrata (pvc izo staklo)
Kada kotao kurim na nekih 85+ stupnjeva tada je onako ...relativno ugodno..s temperaturom od 21*...s tim da ako se nalozi u 8h ujutro tek oko 3h se nekako stabilizira ta temperatura(vani je ujutro temperatura oko 0*,tjekom dana 7-8*)
Mislim da je to jako slaba računica,s obzirom da ipak zivim u Dalmaciji i trosim kojih 12m" drva.
Razmisljam si o nekakvoj nejjeftinjoj soluciji,tj mislim si izolirati taj tavan.
Pa sam odlucio postaviti ovdije par pitanja;
Dakle s cim bi najbolje bilo izolirati taj tavan,stiropor,kamena vuna,staklena vuna?
Da li bi izolacijom samo tog tavana dobio nekakve,ikakve razultate?
Da li bi trebalo postaviti kakvu paropropusnu foliju?
Ako bih jednog dana isao na kakvo kvalitetnje rijesenje, tj postavljanje Izolacije na fasadu,da li je to isplativo u pogledu podizanja temperature,a samim time ustete drva i sl?
Hvala