• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izrada stroja za busenje bunara

mariok94

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
46
Pozdrav svima zanima ne netko tko je radio stroj za busenje bunara do 30m dubine promjera do 150mm max stim da bi iso alkaten fi 75mm u rupu zbog pumpi dvoumim se izmedu motornog busaca 2.5 kw 4t motor ili 2.2 ili 3kw elektricni svi mi kazu da elektricni motori imaju jaci okretni moment stim da mogu i smjer okretat a i dosta masivniji reduktor ali i skuplja varijanta jer treba agregat dok motorni prednost samo zbog nacina rada buse i sa manjim busacima 2t kineskima ovaj je jaci po snazi i kubicima sto sam vidio ali kad pravim ocu da bude nesta a ne kilavo a cijevi za busenje mislim vodovodne 2 cola sa ispirnim glavom nekako mi 1 col djeluje slabo radio bih stroj zbog transporta po svojim mjerama i jednostavnosti nesto kao sa slike gotovog proizvoda vitlo za dizanje spustanje bilo bi 12v ili 220v ovisno o agregatu

Prilozi

• Screenshot_20260701_092635_Chrome.jpg
    Screenshot_20260701_092635_Chrome.jpg
    17.9 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20260701_092809_Chrome.jpg
    Screenshot_20260701_092809_Chrome.jpg
    18.6 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20260701_094115_Chrome.jpg
    Screenshot_20260701_094115_Chrome.jpg
    29.4 KB · Pregleda: 12

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
835
Ja sam pratio na tube-u ovog tipa, profi bušača bunara iz SADa koji ima svoj kanal: H²O Mechanic
To je samo da dobiješ osjećaj koji je to posao i kako se to otprilike radi. Što se tiče opreme ima ljudi koji su ga popratili na tube-u i navodno kupili u kini manje strojeve i uspješno buše bunare. Mislim (a to je drek znati) da se ne isplati izmišljati nešto svoje (narpčito kada nemaš iskustva u poslu) nego kupi gotov stroj (novi ili rabljeni), ali prvo pregledaj kanal da vidiš o kakvom se poslu tu radi. U blizini, kod mene su dečki bušili arteški bunar i tražili vodu pa su naišli na plinsku kapu. Još i danas navodno curi plin iz te bušotine.

mariok94

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
46
Bas i to iz kine me dode gotov stroj sa 30m cjevi i dostavom oko 2000 dolara tolko cu dat samo za materijal a gdje ostalo dosta skupo kod nas a ic sa polovnim stvarima aj znaj a ovo samo kupim agregat i gas

Prilozi

• Screenshot_20260701_122151_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20260701_122151_WhatsApp.jpg
    22.2 KB · Pregleda: 16

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
835
Zbilja se ne razumijem u bušenje bunara (osim ono malo što sam popratio amerikanca) ali koliko sam shvatio oprema mora biti mobilna, to jest oprema se mora moći lako premještati i obavezno namjestiti okomito i da sve ostane stabilno prilikom bušenja. Ovo sa slike mi se ne čini da će ostati stabilno kada počne bušenje sve mi to izgleda daleko prelagano i preusko da bi se moglo stabilizirati. Onda moraš dobiti sve cijevi i nekakvu glavu za bušenje, a to ovisi od terena na kojemu ćeš raditi. Onda početak bušenja ide sa drugačijom glavom i na početu se postavlja šira cijev. Ima tu podosta detalja. Kada se radi sa kratkim cijevima onda se često mora stajati radi priključivanja nove cijevi i to je onda prilično sporo. Bušenje bunara je zanat koji se može savladati ali opet treba imati znanja i iskustva. Najbolje je da se prvo konzultiraš sa nekime tko zna taj posao, kod nas ima ljudi koji su to radili profesionalno cijeli život (doduše tražili naftu i plin i to je složenije od vode jer se obično buši daleko dublje).

Na vrh