• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izvlakaci polomljenih vijaka

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Probaj s borerom za Inox ,jednom sam busio i s borerom za beton al ga moras nabrusit na spic,ak uspijes napravit vecu rupu blizu dimenzije vijka na kraju skuris(spalis) brenerom ostatak(kosuljicu),nekad davno sam kupil sprej koji momentalno hladi na minus no neznam dali Toga jos ima a opcija je co2 plin.
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,503
Probaj nabrusit borer malo tuplji,za tvrđe materijale se brusi pod 140°
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,124
Uspel sam probusiti vijak, prvo sam busil s peticom, onda s osmicom i svaki puta sam ga probusil skroz, jel je rupa dublja skoro za centimetar nego sto je vijak usarafljen.
Onda sam probao s lijevim navojem da ga izvadim, ali prilikom stezanja pukel mi je vilicasti kljuc s kojim sam stezao lijevi izvlakac.
Problem je kaj nisam potrefil bas po sredini busiti, pa na desnoj strani mi fali za dlaku do navoja, a na lijevoj ima mozda jos milimetar vijka.
20200313_193619.jpg

Sad dok izvadim izvlakac van, budem onda probal s brenerom spaliti vijak na ovoj strani gdje je tanak i sa sarafcigerom to iscackati van, a onda dok jednom prepolovim vijak, ovu deblju stranu lako iscackam van.

Inace posel, nedo Bog nikome, dobre zivce treba imati za ovo.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,067
Bolje da si nabio torks umjesto ovog lijevog izvijača koje je po meni totalno neučinkovit za neke ozbiljnije stvari.
Nisi trebao osmicom bušiti do kraja neko ostaviti čelo u koje bi torks udario da ''razbudi'' taj zalomak.
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,124
Znam, eh sad je kasno, al vidim i sam da ti izvlakaci ne vrijede puno, oni mozda jos i sire vijak jer idu u konus pa ne moze krenuti odvrtati se.
Za iduci puta budem znao bolje, mada se nadam da iduceg puta nece biti skoro.
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,124
Da, nisam vam rekel da sam se uspjesno izboril s puknutim sarafom.
Dok sam izvadil lijevog izvlakaca van, probal sam ga grijati s brenerom ali nije popustal.
Onda sam kupil malo vecu turpiju za brusiti lanac na motorki, odrezal od nje cca 5 cm, to stavil na busilicu i polako brusil ono kaj je ostalo od sarafa, brusil sam ga tik do navoja.
Onda sam uzel ureznicu, m12 i polako pocel urezivati, ona je mic po mic trgala ostatke sarafa i cistila navoj.
Na kraju je jako zagrizla i dok sam ju sarafil prema van povukla je ostatak sarafa za sobom.
received_1854515664681523.jpeg

Na kraju sam jos samo procistil navoj.
received_663437724487989.jpeg

I sve nazad sastavil
received_247311326312264.jpeg

Znaci, bas me namucil ovaj polomljeni saraf, i odmah da vam kazem, ovi izvlakaci s lijevim navojem ne vrijede nist, samo busenje i puno zivaca i strpljenja.
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,909
Kako stoji u naslovu teme,problemi sa zalomljenim vijcima. Konkretno kod mog poznanikaevo vec nekoliko puta na roto frezi pucaju sarafi na nosacu nozeva, vjerovatno uzrok kamen kad upadne medju zube a spojka na kardanu ne proklize i pucaju vijci sto drze nozeve. Vijci su cini mi se 20mm, Znam da se prije koristio onaj odvijac navijen u lijevu stranu. Njih vjerovatno ima raznih velicina prepa sarafu koji se odvija. Ili sad ima nesto novije i bolje
 

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,840
Ovi izvlakači niš ne vrijede, ja probao izvući jedan šaraf na kočnici auta, onaj za odzračivanje i još mi izvlakač puknuo.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Ako je vijak u aluminijumu zahrđao njega nemože ni grijanje otpustiti ( var). Ti izlagači su za vijke koji puknu na stezanju. Vijci koji puknu na otpuštanju ili odvrtanju su veliki problem. Nije ni moguće tim izvlakačem odzraku odvrnut.
 
Na vrh