• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jabuke

Goran S

Aktivni član
Tu od
30 Pro 2012
Poruka
122
Za prodaju.. ne možeš pogriješiti sa Idaredom - to je " hrvatska" jabuka broj jedan po prodaji iako je šrot za jesti. Tendencija je dok sam bio pratio - smanjivanje tražnje za zelenim sortama u korist crvenih sorti. Klasični jonagold ni u ludilu, slabo se boji i dr.. eventualno jonagored ili jonaprince. Odličan kalibar sa velikim brojem plodova u promjeru 70-80 mi se sviđa Florina, ali u razgovoru sa proizvođačima kaže da je teška rezidba, da je bujna. U zadnje vrijeme kako je priroda otišla u vrit, ne znam kako sačuvaju kasne sorte od stjenica, to se ne bih usudio..
Fuji je isto tražen, ali bez podrezivanja korijena i obuzdavanja uroda sklon je da ode u alternativu. Isto ako se malo kasni sa berbom lako ide u staklavost..
Granny od siječnja uglavnom kreće u skald ( posmeđenje pokožice), do tad je baš lijepa jabuka..

Najnoviji postovi

Na vrh