• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Japanska jabuka - kaki

zdrave

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
80
Hvala, saznala sam zašto je moj kaki trpak kada se jede - plodovi nemaju sjemenki, a čim je sjemenki u plodu manje, trpkost je jače izražena.
Ove godine trpkost nije bila jako izražena, no i rod je ove godine bio beznačajan, desetak plodova, u odnosu na prošlu godinu kad sam nabrala tridesetak kila.
Prijašnja odluka da ga iskrčim je poništena - ostaviti ću ga, bez obzira na djelomičnu trpkost plodovi su ukusni kada su zreli.
A oni u dućanu su bezobrazno skupi.

Bravo. Raduje me tvoja odluka.
ove jeseni sam u jednom selu kod nas vidio stogodišnji kaki i jeo njegove plodove. Jednostavno fascinantno. ja budala zaboravio slikati

zoommode

Novi član
Tu od
6 Stu 2017
Poruka
9
Zasadio sam ovog proljeća dvije petogodišnje(navodno) sadnice sorte Tipo. Sadnice su nagnojene prilikom sadnje, kasnije su okopane i obrezane. Primile su se i plodovi su već odmah krenuli što me čudi. Strah me je da će ti plodovi u ovako ranom stadiju uzimati hranu ostalim dijelovima voćke. Što napraviti?

misoo83

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
173
Evo jedan video o tome kako se jede kaki za sve one koji ga nikad nisu probali :).

misoo83

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
173
Kod mene završena sezona što se tiče kakija, plodovi pobrani i dosta njih već i pojedeno. Ove godine najkrupniji plod kakija je bio 460g težak :).

misoo83

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
173
Jedan video mog stabla kakija kojeg do sada niste imali priliku videti.

@ kalemkonjuh

To sve zavisi od vise faktora ali moze poceti najranije radjati 2 godine posle sadnje na stalno mesto.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,492
Moj je počeo rađati petu godinu.
Sve dok mu nisam, nakon 4 godine čekanja i razočaranja svakog proljeća četvrtu godinu na jese rekla - ovo ti je zadnje šansa - ili budu sljedeće godine plodovi ili bude sjekira radila.
Čudo jedno kako je japanka razumjela hrvatski, od tada rađa svake godine. :)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
1,893
Moj je počeo rađati petu godinu.
Sve dok mu nisam, nakon 4 godine čekanja i razočaranja svakog proljeća četvrtu godinu na jese rekla - ovo ti je zadnje šansa - ili budu sljedeće godine plodovi ili bude sjekira radila.
Čudo jedno kako je japanka razumjela hrvatski, od tada rađa svake godine. :)
Ako riječi ne koriste preporuča se par puta isturirati motorku kraj nje. ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
25,229
Gdje kupiti sadnice i jel to osjetljiva biljka? Koja sorta?
Lokacija SZ Hrvatska.
Voli bi imati koju u voćnjaku, jer volim plodove.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
348
Znadu ih imati u Bauhausu al je cjena paprena , lokalni poljoprivredni dućani ,rasadnici. Ako je akcija 80 kn ili sve do 200 kn .Ne bi trebala bit osjetljiva , meni rodila prvu godinu a sad već dvije sve odpada .Zasadio još dvije pa čemo vidjet ,negdje griješim . Pratim jednu u Trnovcu Bartolovečkom uz glavnu cestu , poveće stablo lišće odpadne a ostanu samo plodovi ko da kite jelku .Ma milina za vidit .

• Like
Reactions: ZJ

misoo83

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
173
Video o tome zasto u plodu kakija nema semena i zasto neki plodovi sazrevaju ranije od ostalih.

Najnoviji postovi

Na vrh